Politică

Iohannis: voi fi prezent, periodic, la ceremoniile religioase ale cultelor legal recunoscute din ţara noastră

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat duminică dimineaţa, pe contul său de Facebook, că va participa, de la ora 10.00, la liturghia duminicală de la Catedrala Mitropolitană Ortodoxă din Sibiu.

Klaus Iohannis Klaus Iohannis

Iohannis a subliniat că pe parcursul mandatului său va participa, periodic, la ceremoniile religioase ale cultelor legal recunoscute din România. "La ora 10.00, particip la liturghia duminicală de la Catedrala Mitropolitană Ortodoxă, cu hramul Sfânta Treime, din Sibiu. Slujba va fi condusă de Mitropolitul Ardealului şi Arhiepiscop al Sibiului, Laurenţiu Streza.

Potrivit pravilelor Bisericii Ortodoxe Române, în calitate de creştin luteran, voi participa numai la prima parte a liturghiei, care se încheie cu citirea Evangheliei. Astfel, voi fi alături de toţi românii ortodocşi care, în primele zile ale anului 2015, se roagă pentru sănătate, înţelepciune şi pace.


Pe parcursul mandatului meu, voi fi prezent, periodic, la ceremoniile religioase ale cultelor legal recunoscute din ţara noastră", se arată în mesajul preşedintelui.

Ultimele Stiri
abonare newsletter