Politică

Locuitorii din Floreşti reclamă firma de transport public Fany

<p />Locuitorii din Floreşti se plâng că firma de transport Fany practică tarife prea mari şi asigură prea puţine autobuze în orele de vârf. Ei au cerut ajutorul deputatului independent Mircia Giurgiu pentru soluţionarea problemei.

Peste 500 de persoane din Floreşti au semnat o petiţie on-line prin care îşi exprimă nemulţumirea faţă de tarifele practicate de firma de transport Fany. Rodica Chezan, preşedintele executiv al Asociaţiei Civice Floreşti explică faptul că firma de transport percepe un tarif de 0,13 lei pe kilometru pentru ruta Cluj-Dej, în timp ce pe ruta Cluj-Floreşti tariful este de 0,50 lei pe kilometru. Reprezentanta locuitorilor din Floreşti spune că nu doresc în mod special schimbarea firmei de transport ci modificarea tarifelor pentru că nu li se pare corect ca un traseu Cluj-Floreşti să fie taxat de patru ori mai mult pe kilometru decât Cluj-Dej. În plus, floreştenii reclamă şi numărul prea mic de autobuze. „În orele de vârf nu sunt suficiente maşini şi în week-end circulă la distanţe orare mari. Ultimul autobuz spre Floreşti pleacă în week-end la ora opt seara. Fluxul de locuitori în Floreşti este foarte mare, fiind mulţi elevi şi studenţi care locuiesc în chirie”, afirmă Rodica Chezan.

Locuitorii din Floreşti au cerut ajutorul deputatului independent Mircia Giurgiu pentru soluţionarea problemei. „Ca parlamentar, o să trimit o solicitare preşedintelui Autorităţii Rutiere Române prin care primarul comunei Floreşti să spună pe ce bază s-a atribuit contractul firmei Fany şi pe ce bază s-a prelungit până în 2013, fără licitaţie”, declară Mircia Giurgiu. G.D.

Ultimele Stiri
abonare newsletter