Politică

UMF investeşte 250.000 de euro într-un laborator de proteze dentare

<p><img src="documente/stories/05_mai/26_ziua/pavkus_63.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Primăria şi Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) “Iuliu Haţieganu” vor continua şi în acest an programul de tratamente stomatologice.</p>

Universitatea are în plan chiar să investească în vederea îmbunătăţirii şi extinderii serviciilor gratuite adresate persoanelor defavorizate.

 


“Efortul pe care colegii mei îl depun pentru a face faţă solicitărilor este enorm. Universitatea va investi peste 250.000 de euro într-un laborator tehnic pentru crearea protezelor dentare, astfel încât un număr mai mare de pacienţi să beneficieze de costuri reduse ale acestor produse. Preţurile vor fi mai mici deoarece va fi laboratorul universităţii, unde vor lucra studenţi şi rezidenţi”, a anunţat rectorul UMF, Constantin Ciuce. Până în prezent, circa 1200 de pacienţi au fost evaluaţi în detaliu în cadrul programului. “Am constatat că unii pacienţi nu au beneficiat de servicii stomatologice de 15-20 de ani. Aproape jumătate dintre pacienţi au nevoie de proteze. Calitatea lucrărilor pe care le efectuăm este excelentă deoarece nu lucrează doar studenţi, ci şi medici rezidenţi şi medici titulari”, a arătat şi profesorul Radu Câmpean de la Facultatea de Medicină Dentară. Mai mult, în urma evaluării în detaliu a pacienţilor s-au descoperit afecţiuni cardiace la 576 dintre aceştia, afecţiuni hepatice la 186 şi diabet zaharat la 147. Printre categoriile de persoane defavorizate incluse în proiect se numără copiii încredinţaţi în plasament unui serviciu public specializat, pensionarii, persoanele cu handicap care nu realizează venituri, persoanele instituţionalizate în centre de îngrijire şi asistenţă care nu au medic stomatolog (azilul de bătrâni) sau tinerii până în 26 de ani care provin din sistemul de protecţie a copilului şi nu realizează venituri. M.O.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter