Politică

Întâlnire Tăriceanu-Ponta despre noua configuraţie a Guvernului. Tăriceanu, întrebat dacă vizează ministere ca Finanţelele sau Economia, la remaniere: Da

Liderul Partidului Liberal Reformator (PLR), Călin Popescu Tăriceanu, a venit la Palatul Victoria, pentru a discuta cu liderul PSD, premierul Victor Ponta despre noua configuraţie a Guvernului. Tăriceanu a declarat că partidul pe care îl conduce vizează ministere ca Ministerul Finanţelor sau Ministerul Economiei în viitorul Executiv, şi că nu vor înlocui UDMR-ul la guvernare, având altă viziune.

Călin Popescu Tăriceanu a fost întrebat, la Parlament, dacă pentru a pune în aplicare viziunea liberală, vizează ministere ca Ministerul Finanţelor, Ministerul Economiei, el răspunzând: ”Da”.

Întrebat dacă, în condiţiile în care UDMR pleacă de la guvernare, iar PLR intră la guvernare, ar trebui, conform algoritmului, ca PLR să primească cele două portofolii pe care le avea înainte UDMR, sau poate mai mult de două, Tăriceanu a răspuns că aceasta este o întrebarela care nu poate răspunde ”decât condiţionat”.


”Aşteptăm decizia finală a UDMR, care trebuie să se reunească în structura Consiliul Reprezentanţilor Uniunii. Nu ştiu dacă decizia pe care o va lua CRU va fi identică cu cea a Consiliului Consultativ şi, în privinţa celei de-a doua părţi a întrebării, vă pot răspunde că nu este obligatoriu să ne suprapunem. Nu înlocuim UDMR la guvernare. Noi suntem partid de factură liberală, avem altă viziune, deci s-ar putea ca priorităţile noastre nu fie aceleaşi cu cele pe care le-a avut UDMR în actul de guvernare”, a spus Tăriceanu.

El a negat că, în cadrul întâlnirii pe care a avut-o marţi cu premierul Victor Ponta, ar fi negociat anumite ministere.


”Văd diverse speculaţii care se fac pe televiziunile de ştiri şi vreau să vă spun, încă de la început, că nu am făcut nici un fel de negociere cu privire la posturi sau la structura guvernului”, a subliniat el.

Călin Popescu Tăriceanu a venit la discuţia cu premierul Victor Ponta împreună cu Radu Stroe şi Daniel Chiţoiu, foşti miniştri din Guvernul USL.


În urmă cu o săptămână, Ponta a declarat că, imediat după adoptarea bugetului, va propune în cadrul coaliţiei de guvernare o restructurare a Guvernului, "în aşa fel încât şi PLR să fie reprezentat la nivel de miniştri".

În cursul zilei de astăzi, Ponta se va mai întâlni cu Grupul minorităţilor naţionale, cu reprezentanţii Grupului parlamentar liberal şi conservator şi va participa la şedinţa grupurilor reunite ale Partidului Social Democrat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter