Politică

Kelemen: “Nu s-a pierdut majoritatea la Cameră”

<p>Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, susţine că Puterea nu a pierdut majoritatea la Camera Deputaţilor, iar cazul de ieri de respingere a proiectului de lege referitor la disponibilizările din Ministerul Administraţiei şi Internelor a fost “o defecţiune serioasă”.</p>

”Nu s-a pierdut majoritatea. A fost o defecţiune serioasă, care ne pune pe gânduri în legătură cu ce vom face mai departe, dar nu s-a pierdut majoritatea. Doar grupul minorităţilor naţionale nu a susţinut acest proiect de lege. Era singurul proiect de lege care a picat. În rest, aţi văzut că aveam o majoritate pentru orice lege, acest lucru trebuie discutat. Eu nu ştiu care erau nemulţumirile colegilor de la minorităţi, dar eu n-aş concluziona că am pierdut majoritatea la Camera Deputaţilor”, a afirmat ieri preşedintele UDMR, citat de Agerpres.

 


Legea care prevede disponibilizări la MAI nu a întrunit ieri suficiente voturi pentru a fi adoptată de Camera Deputaţilor. Fiind o lege organică, pentru adoptare erau necesare voturile majorităţii calificate a deputaţilor, adică 167, însă acest proiect a întrunit doar 150 de voturi pentru, 132 împotrivă şi opt abţineri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter