Politică

Traian Băsescu: Ambasadorii români nu sunt de vină pentru aglomerația de la urnele din diaspora

Președintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, în cadrul unei conferințe de presă, că nu ambasadorii români sunt de vină pentru aglomerația de la urnele din diaspora, la cele două tururi de scrutin ale alegerilor prezidențiale.

”Toți am văzut împiedicarea datorită organizării a exercitării dreptului de vot al unui număr mare de români în Marea Britanie la Londra, în Franța la Paris, în Italia la Torino și în Spania”, a afirmat șeful statului.

”De la momentul închiderii votului am solicitat informații de la toți ambasadorii. Am primit în copie toate solicitările făcute premergător campaniei electorale, în timpul campaniei electorale și între cele două tururi. Toți ambasadorii au solicitat prin MAE mărirea numărului de secții de votare. Aș vrea ca românii să știe că ambasadorii au informat corect asupra capacității numărului de primire a cetățenilor, inclusiv ambasadorul de la Berlin”, a precizat Băsescu.

”Dacă este ceva de reproșat nu este de reproșat ambasadorilor din țările în care au fost probleme”, a explicat președintele.

abonare newsletter