Politică

Consilier judeţean: Ponta a fost notificat oficial să stabilească data alegerilor pentru președinția Consiliului Județean Cluj

Un consilier judeţean i-a scris lui Victor Ponta şi i-a cerut să stabilească data alegerilor pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj, funcție vacantată prin demisia fostului președinte, Horea Uioreanu.

“Prin notificare am solicitat ca, până la începutul lunii decembrie să se adopte o hotărâre de Guvern prin care să stabilească, cel mai târziu la jumătatea lunii ianuarie a anului 2015 data de desfășuare a alegerilor parțiale pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj. Având în vedere situația legală clară și explicită, sper ca premierul Victor Viorel Ponta să aplice legea, așa după cum o clamează public. Aceasta pentru a nu fi nevoiți să-l acționăm în judecată în Contenciosul Administrativ pentru a-l obliga să respecte principii constituționale ale statului de drept”, a declarat Mihai Seplecan.

Conform prevederilor Legii, alegerile trebuie organizate în termen de maximum 90 de zile de la expirarea termenului de 10 zile în interiorul căruia ordinul Prefectului care a constatat încetarea de drept a mandatului poate fi atacat în instanță de către președintele demisionar. Acest intervalul a trecut, fără însă să fi fost contestat ordinul Prefectului.


În 3 octombrie Horea Uioreanu şi-a depus demisia de la şefia CJ Cluj.

În urma demisiei lui Horea Uioreanu, Guvernul trebuie să stabilească data alegerilor pentru funcţia de preşedinte al CJ Cluj, în termen de 90 de zile.


În 23 iunie, Horea Uioreanu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Cluj, a fost trimis în judecată de către procurorii DNA, pentru trei infracţiuni de luare de mită, din care două în formă continuată (10 acte materiale, respectiv 7 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator, în formă continuată (2 acte materiale) şi complicitate la spălare de bani.

Horea Uioreanu, Ioan Bene şi Vasile Pogăcean au fost arestaţi preventiv în 29 mai, măsura fiind ulterior prelungită.


În prezent, toţi trei inculpaţi se află în arest la domiciliu după o decizie a Curţii de Apel Cluj.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter