Politică

Tabără: Culturile agricole nu au fost afectate semnificativ de vremea nefavorabilă

<p><img src="documente/stories/05_mai/24_ziua/08-valeriu-tabara_0.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />“Culturile de legume şi fructe sunt în limita normalului la această dată”, a declarat ministrul Agriculturii. În România au fost semănate în jur de cinci milioane de hectare.</p>

 

Culturile agricole nu au fost afectate semnificativ de vremea nefavorabilă, până la această dată temperaturile scăzute influenţând pomii fructiferi în unele zone din ţară, consideră ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), Valeriu Tabară.


“Nu aş putea spune că până acum sunt probleme legate de condiţiile climatice în privinţa culturilor agricole, exceptând câteva zone din ţara unde pomii au fost surprinşi de îngheţuri târzii, dar nu sunt suprafeţe semnificative. La ora actuală, culturile agricole se prezintă bine, şi cred că în zone unde au fost înregistrate temperaturi mai scăzute se poate recupera în perioada de vegetaţie”, a declarat ieri, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabară, citat de Agerpres.

Oficialul MADR a precizat că în ceea ce priveşte culturile de legume şi fructe, acestea sunt în limita normalului, la unele culturi fiind depăşite suprafeţele programate pentru însămânţare.


“Culturile de legume şi fructe sunt în limita normalului la această dată. Cred că la cartofii timpurii preţurile au început să meargă în jos, pentru că avem deja o suprafaţă cultivată cu peste 11.000 de hectare”, a adăugat şeful de la Agricultură.

În ceea ce priveşte acuzaţiile aduse de Federaţia Naţională a Producătorilor Agricoli din România (FNPAR), potrivit cărora produsele alimentare se vor scumpi din cauza condiţiilor meteo, dar şi pentru că Ministerul Agriculturii nu are nicio politică de susţinere a sectorului, Tabără a precizat că nu vrea să comenteze “comunicate neprofesioniste, date de aşa zişi profesionişti”.


Federaţia Naţională a Producătorilor Agricoli din România a anunţat, într-un comunicat de presă, că în perioada următoare, produsele alimentare se vor scumpi din cauza condiţiilor meteo, dar şi pentru că Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) nu are nicio politică de susţinere a sectorului.

La ora actuală, în România au fost semănate în jur de cinci milioane de hectare, suprafaţa nelucrată fiind estimată de oficialii MADR, pentru 2011, la mai puţin de un milion de hectare.        Agerpres

Ultimele Stiri
abonare newsletter