Politică

Patru străzi din Cluj, reabilitate cu bani de la Guvern

<p />Oaşului, Făgetului, Sfântul Ion şi Borhanciului au fost incluse în programul ministerului condus de Elena Udrea.

Patru străzi din Cluj-Napoca vor fi reabilitate în perioada următoare cu bani de la Guvern, prin programul derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Este vorba despre Borhanciului, Oaşului, Făgetului şi Sfântul Ion.

Modernizarea străzii Borhanciului va costa 12,5 milioane de lei, lungimea acesteia fiind de 3, 71 kilometri. Suprafaţa totală ocupată de lucrare va fi de 39.198 mp, dintre care 18.977 mp este suprafaţă carosabilă. Termenul de execuţie va fi de 24 de luni. Se vor executa lucrări de modernizare prin amenajarea străzii existente, se va executa un pod nou, se va regulariza pârâul cu ziduri de sprijin din beton amonte şi aval şi se va reface pârâul din albie complet.


Strada Făgetului va fi reabilitată pe o porţiune de 3,37 kilometri, valoarea investiţiei fiind de 11,3 milioane de lei. Lucrările vor cuprinde şi amenajarea de podeţe la accesele riveranilor, termenul de executie prevăzut fiind de 8 luni.

Lucrările de modernizare a străzii Sfântul Ion vor costa 26,1 milioane de lei. Strada porneşte de la intersecţia străzilor Bucium cu Primăverii şi intersectează strada Făgetului, având lungimea totală de 6,68 de kilometri. „În prezent circulaţia autovehiculelor este foarte dificilă din cauza disconfortului datorat de amenajarea necorespunzătoare a traseului în plan orizontal şi longitudinal şi a lipsei unui sistem rutier corespunzător din punctul de vedere  al capacităţii portante”, au menţionat reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca. Termenul de execuţie al lucrărilor va fi de 12 luni.


Ultima stradă cuprinsă în proiect, strada Oaşului, va fi reabilitată pe o porţiune de 3,1 kilometri, iar lucrările au fost estimate la 18,5 milioane de lei. Termenul de execuţie va fi de 12 luni. „Licitaţiile pentru aceste străzi au fost deja anunţate. Efortul cel mai mare a fost de a le prinde în acest program guvernamental. Pentru strada Oaşului licitaţia a fost programată la data de 1 august. Acolo încă se lucrează la conducta de apă. Prioritare sunt toate cele patru străzi, dar Oaşului e cea care «arde»”, a precizat primarul Sorin Apostu.

abonare newsletter