Politică

Raluca Turcan, sacrificata din echipa lui Boc

<p /><img src="documente/stories/05_mai/raluca_turcan2342.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />“Ar fi fost suficient să mi se spună că locul în echipa lui Boc trebuie dat către tabăra Blaga”, susţine deputatul PDL, Raluca Turcan.

Deputatul PDL Raluca Turcan a declarat, la sfârşitul săptămânii trecute, că i-a produs amărăciune schimbarea de opţiune a lui Emil Boc în privinţa prezenţei sale în echipa de conducere a partidului.

Turcan spune că a aflat despre acest lucru abia când trebuia să susţină discursul de candidatură, arată Mediafax. “Discuţiile le-am avut cu preşedintele partidului, care şi-a exprimat dorinţa de a face parte din echipa dumnealui. Faptul că acest lucru s-a schimbat mi-a produs amărăciune, mi s-a părut incorect, însă viaţa merge înainte. Sunt foarte multe raţiuni pentru a-ţi creiona o echipă de conducere a partidului în acest moment dificil de guvernare”, a explicat Raluca Turcan. Ea a declarat că a luat decizia de a candida pentru funcţia de vicepreşedinte al PDL în urma a două discuţii cu preşedintele partidului, Emil Boc. “Ulterior, această opţiune s-a schimbat şi n-a mai avut loc o altă discuţie. Practic, a fost, aşa, o sacrificare a unui membru al echipei, în condiţiile unui vot politic, ştiind că voturile mele trebuie să se ducă la un alt coleg. Mi-a produs amărăciune această mişcare, mai ales că eu sunt un om politic care înţelege condiţionalităţile ocupării unei funcţii de conducere în acest context”, a adăugat Turcan , citată de Mediafax.


Ea a mai declarat că ar fi preferat să poarte o discuţie faţă în faţă, în care să i se spună că locul său în echipa lui Boc trebuie dat unui democrat-liberal din tabăra lui Vasile Blaga. “Aşa cum am spus, există un vot politic şi există diverse raţiuni. Ar fi fost absolut suficient să existe o discuţie faţă în faţă şi să mi se spună: «locul pe care tu ar trebui să-l ocupi în echipa mea trebuie să fie dat unui coleg din tabăra lui Vasile Blaga pentru binele partidului» şi aş fi înţeles”, a menţionat ea. La Convenţia Naţională a PDL, deputatul Raluca Turcan a renunţat la candidatura pentru secretar executiv al partidului, după ce nu a obţinut suficiente voturi pentru a obţine un post de vicepreşedinte.

abonare newsletter