Politică

Salvarea Centrului de Sănătate Mociu, o iniţiativă tardivă

<p />Încercările Consiliului Judeţean Cluj de transformare a Centrului de Sănătate din Mociu în secţie externă a Spitalului de Recuperare Cluj au fost tardive, consideră Dorina Duma, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Cluj.

 

Conducerea DSP Cluj subliniază că Centrul de Sănătate din Mociu, închis de la 1 aprilie, nu a fost preluat de Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, chiar dacă Consiliul Judeţean Cluj a preluat parţial imobilul care găzduieşte centrul. Conducerea forului judeţean a transmis săptămâna trecută Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Ministerului Sănătăţii proiectul de Hotărâre de Guvern privind desfiinţarea Centrului de Sănătate Mociu prin reorganizarea acestuia ca structură fără personalitate juridică în cadrul Spitalului Clinic de Recuperare Cluj-Napoca.


Dorina Duma a declarat pentru Agerpres că încercările Consiliului Judeţean Cluj de transformare a centrului din Mociu în secţie externă a Spitalului de Recuperare au fost tardive pentru că se stabilise deja, prin hotărâre de Guvern, transformarea acestui centru de sănătate în centru pentru vârstnici.

 


Asistenţa medicală, asigurată de un centru de permanenţă

 


“Asistenţa medicală la nivelul comunelor care au fost deservite de acest Centru de sănătate este asigurată, în continuare, prin Centrul de permanenţă, care funcţionează 24 de ore din 24, în acelaşi loc unde a funcţionat înainte Centrul de sănătate. Fac aici precizarea foarte clară că acest Centrul de permanenţă nu a avut niciodată nicio legătură cu Centrul de sănătate. El este independent şi are ca profil continuarea asistenţei medicale primare, nu spitaliceşti. Faptul că ambele unităţi se aflau în aceeaşi clădire a dus la foarte multe confuzii în privinţa celor două servicii medicale. Desfiinţarea Centrului de sănătate nu a implicat-o şi pe cea a Centrului de permanenţă, care a rămas în continuare punct de deservire a populaţiei în asistenţa medicală de urgenţă. Tot timpul, inclusiv sâmbăta şi duminica, precum şi de sărbătorile legale, la Mociu funcţionează, de asemenea, punctul local al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, iar intenţiile autorităţilor sunt de a se înfiinţa şi un serviciu SMURD”, a explicat Dorina Duma.

Ultimele Stiri
abonare newsletter