Politică

Seplecan: „Scoateți religia dintre mitele electorale“

Preşedintele executiv al ACL Cluj, liberalul Mihai Seplecan, le cere social democarţilor clujeni să scoată „religia și credința dintre mitele electorale“.

„Este bine că numai în Cluj au găsit 3 milioane de euro să dea pentru nevoile Bisericii. Este foarte bine că s-au găsit banii necesari Bisericii.

Dar acești bani vin fără ca între timp să se fi mimat măcar grija de a se găsi soluții financiare pentru a suplini lipsa de Abecedare pentru copii, de exemplu. Sau măcar să se fi rezolvat promisiunea calpă făcută anul trecut de către Victor Ponta medicilor rezidenți că li se vor acorda un spor de 150 de euro pe lună. Acum promisiunea s-a mutat către profesori, în același cuantum mincinos ca sumă, iar rezidenții sunt în stradă pentru a cere 100 de lei în plus pe lună. Le dă, noul Ceaușescu, Victor Viorel Ponta, sau nu le dă? Că rezidenții nu intră printre alegătorii lui – suportă o amânare, că și banii pentru mite electorale sunt drămuiți.


Că în loc să creeze 1 milion de locuri de muncă, au creat pe hârtie un surplus de 700 de mii de asistați noi – pentru a le putea da un bon prin care vor primi niște făină, zahăr, conserve și ulei după alegeri. Dar bonul vine de la PSD, că așa au grijă să facă propagandă mincinoasă activiștii acestui partid. În timp ce mint prin intermediul Poștei Române că Klaus Iohannis le va tăia oamenilor pensiile și salariile – asta deși numai din ce-au furat baronii lor în ultimele dosare instrumentate de către DNA rezultă că puteam susține măcar 3 milioane de pensii. Asta deși guvernarea le aparține și nu intră în atribuțiunile președintelui pensiile și salariile“, spune Seplecan.

Mai mult, liberalul clujean susţine că zilele acestea sătenii din zonele montane ale județului Cluj sunt ademeniți în excursii gratuite către Mănăstirea lui Arsenie Boca, unde sunt transportați de către autocare ale unei firme apropiate de PSD Cluj.


„Pe drum li se asigură și o masă. Dintr-o dată și în PSD Cluj a dat boala preocupării față de nevoile religioase și de credință ale comunităților locale. Tocmai ei, un partid de stânga, cu un președinte spiritual ateu convins școlit la Mocova, să mimeze această grijă?

Vorbim despre mită electorală și atât. Așa că, dacă susțin că măcar puțin le este frică de Dumnezeu, îi îndemn pe cei de la PSD să scoată Religia și Credința dintre mitele electorale cu care s-au obișnuit să încerce să câștige alegerile. Nu e frumos! Și nu numai DNA le monitorizează faptele!“, mai spune liberalul clujean.

Etichete: mihai seplecan
abonare newsletter