Politică

Liber la parcare în Mihai Viteazu în perioada TIFF

<p /><img src="documente/stories/05_mai/20_ziua/03-muncitori firma diferit prezentare lucrari parcare piata mihai viteazul rp 04.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Noua parcare cu plată din Piaţa Mihai Viteazu va fi gata până la finalul acestei luni. Ea va putea fi folosită gratuit în perioada TIFF.

 

Accesul în viitoarea parcare de 71 de locuri din Piaţa Mihai Viteazu va fi liber pentru şoferii clujeni în perioada Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), a anunţat primarul Sorin Apostu.


 

Deşi lucrările la noua parcare vor fi gata până la Zilele Clujului, care vor avea loc în perioada 27 mai – 3 iunie, primarul a explicat că bariera nu va fi pusă în funcţiune înainte de finalul ediţiei din acest an a TIFF în aşa fel încât accesul spectatorilor la filme să fie cât mai uşor de realizat.


Vă reamintim că lucrătorii firmei Diferit au început în data de 9 mai lucrările la amenajarea unei noi parcări cu barieră în centrul Clujului, în Piaţa Mihai Viteazu, în zona din faţa agenţiei CFR. Noua parcare din Piaţa Mihai Viteazu va pune la dispoziţia clujenilor un număr de 71 de locuri de parcare, costul reamenajării fiind de 48.700 de lei, la care se adaugă 200.000 de lei plus TVA pentru sistemul de barieră.

 


Încasări semnificative

 


„Vrem ca cei care vin la terasele ce vor fi create de-a lungul Canalului Morii să aibă o parcare la dispoziţie. O parcare la sol este mai uşor accesibilă decât parkingul suprateran deja existent în zonă. Sunt sigur că şi această parcare va fi la fel de profitabilă ca şi cea din Piaţa Unirii. La modul cum a mers parcarea din Piaţa Unirii, la câteva luni după inaugurare ne-am amortizat investiţia. Probabil ca la fel va fi şi aici, până la finalul anului ne vom scoate toţi banii”, a declarat primarul Sorin Apostu cu ocazia începerii lucrărilor de amenajare a noii parcări. El a mai precizat că prin decizia de refacere a parcării din zona agenţiei CFR se vor dubla practic locurile de parcare. Deşi reprezentanţii Primăriei nu au furnizat valoarea totală a încasărilor de la parcările cu barieră deja create în centrul Clujului, în pieţele Unirii şi Cipariu, în primele zile de la darea în funcţiune municipalitatea a încasat în jur de 3000 de lei zilnic din exploatarea parcării din Piaţa Unirii. Programul de funcţionare al noii parcări din Piaţa Mihai Viteazu va fi non-stop, iar tarifele sunt cele stabilite prin HCL nr. 400/2010, respectiv 2 lei/oră şi 9,5 lei/zi.

abonare newsletter