Politică

Kelemen o dă la-ntors: se dezice de discuţiile cu USL

<p> </p> <p />Preşedintele Uniunii Democrate Maghiare din România, ministrul Culturii Kelemen Hunor, infirmă informaţiile apărute miercuri în mass-media, potrivit cărora ar fi existat negocieri cu Uniunea Social Liberală pentru ieşirea UDMR din Coaliţia de guvernământ.

“Nu există nicio negociere (cu Uniunea Social Liberală pe tema ieşirii din Coaliţia de guvernământ - n.r.), nicio discuţie şi nici nu este adevărat zvonul ce a apărut în această după-amiază. Deci, nicio discuţie formală sau oficială şi nicio ofertă nu există şi noi suntem în Coaliţie. Când stăm în Coaliţie şi până când noi nu luăm o altă hotărâre, nici nu putem purta discuţii. Nu este obiceiul nostru de a purta discuţii de acest gen”, a declarat zilele trecute, preşedintele UDMR, citat de Agerpres. Kelemen Hunor a subliniat că nu se pune problema ca UDMR să discute sau să negocieze cu USL, cât timp se află în Coaliţia de guvernământ.

Vă reamintim că Verestoy Attila, lider marcant al UDMR, a evocat posibilitatea de a discuta cu Opoziţia o eventuală “rezolvare” a problemei predării istoriei şi geografiei exclusiv în limba română, proiect de lege adoptat tacit la Camera Deputaţilor şi care urmează să ajungă la Senat.

abonare newsletter