Politică

Blue Air revine la Cluj, cu zboruri spre Roma şi Dublin

<p /><img src="documente/stories/05_mai/20_ziua/05-sherif ussama david ciceo conf aeroport blue air rp 01.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Preţul unui bilet spre Roma începe de la 14,99 euro, iar pentru Dublin preţurile pornesc de la 49,99 euro.

Compania aeriană low-cost Blue Air şi-a anunţat revenirea la Cluj prin introducerea de zboruri spre Roma (Italia) şi Dublin (Irlanda) începând cu data de 1 iulie a acestui an.

 


Conducerea companiei aeriene a organizat ieri o conferinţă de presă la Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca pentru a explica motivele revenirii la Cluj, detalii despre noile zboruri, dar şi planurile de viitor.

Zborurile spre Roma vor fi operate de trei ori pe săptămână, în zilele de miercuri, vineri şi duminică, iar spre Dublin se va putea zbura de la Cluj de două ori pe săptămână, în zilele de vineri şi duminică. Oficialii Blue Air au anunţat şi preţuri promoţionale pentru zborurile ce vor fi operate de la Cluj începând cu luna iulie. Astfel, preţul unui bilet spre Roma va începe de la 14,99 euro, iar preţul unui bilet spre Dublin începe de la 49,99 de euro. De altfel, la câteva minute după ce biletele pentru noile zboruri au fost puse în vânzare, primele două bilete pe ruta Roma-Cluj au fost vândute pentru data de 5 august.


 

Irlandezii, aşteptaţi la Cluj


 

„Compania Blue Air se bucură să se întoarcă la Cluj pentru a începe noi operaţiuni de pe aeroportul de aici. De data aceasta ne-am făcut bine calculele şi temele şi intenţionăm să rămânem aici. Sperăm ca aceste noi zboruri să vină în sprijinul pasagerilor. Începând cu anul 2012 dorim să extidem cooperarea noastră cu Aeroportul Cluj şi să introducem zboruri spre noi destinaţii”, a declarat directorul general al Blue Air, Sherif Ussama.


Vă reamintim că, în trecut, Blue Air a avut mai multe colaborări cu Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca, însă nu pe perioade îndelungate. Ultima dată, Blue Air a părăsit Clujul în luna martie 2010.

„Consider că Roma şi Dublin sunt două destinaţii foarte importante pentru pasagerii noştri. Dublin e o noutate absolută, Irlanda fiind o destinaţie care a fost solicitată de către clujeni. Aceasta este o ocazie foarte bună ca străinii să poată ajunge la Cluj. Prin destinaţiile din prezent foarte mulţi străini pot ajunge la noi, iar acum îi aşteptăm şi pe irlandezi”, a explicat şi directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo. El a mai menţionat că Blue Air a primit facilităţi pentru introducerea noilor destinaţii, precum reduceri la aterizare şi decolare, care se acordă şi la nivel european.


 

Bucureştenii vor face escală la Cluj

 

Cele două zboruri spre Roma şi Dublin vor fi generate de către companie din Bucureşti. „Este un pas mai prudent pe care îl facem. Aceste două zboruri vor pleca din Bucureşti. Pentru clujeni vor fi zboruri directe, dar nu şi pentru bucureşteni”, au precizat oficialii companiei.

Anul viitor, compania ar putea decide şi înfiinţarea unei baze aeriene la Cluj. Pentru anul viitor, Blue Air ia în calcul alte zboruri de la Cluj spre destinaţii din Italia şi Spania, dar şi spre alte destinaţii care nu au fost făcute încă publice.

În ceea ce priveşte introducerea unei curse pe ruta Cluj-Bucureşti, deocamdată nu se pune această problemă din pricina restricţiilor UE.

abonare newsletter