Politică

Băsescu: Victor Ponta este exemplificarea perfectă a farseorului

Preşedintele Traian Băsescu a spus, sâmbătă, la Congresul PNŢCD, că Victor Ponta este ”exemplificarea perfectă a farseorului” şi că astfel de farisei sunt mai periculoşi decât înaintaşii lor care i-au crescut, Ion Iliescu sau Adrian Năstase, pentru că lumea riscă să îi crediteze datorită tinereţii.

sursa foto voceatransilvaniei.ro sursa foto voceatransilvaniei.ro

Traian Băsescu a declarat, la Congresul PNŢCD de la Poiana Braşov, la care este prezentă şi Elena Udrea, că urmele vechiului regim comunist nu sunt şterse şi că nu au dispărut din viaţa de zi cu zi, iar astăzi este nevoie mai mult decât oricând de solidaritate pentru a putea construi o Românie a statului de drept, în care legea şi şansele să fie egale pentru toţi.

”Gândul că am putea să facem paşi înapoi trebuie să fie de neacceptat. Astăzi, printr-o propagandă ticăloasă, foarte mulţi vor să ne aducă înapoi, nu ştiu dacă neapărat la comunism, dar măcar în vremea regimului lui Adrian Năastase, în care s-au construit sistemele care au confiscat revoluţia. Eu am spus că în România a fost o revoluţie, dar o revoluţie confiscată chiar de regimul care chipurile a fost dărâmat. Au venit cei din linia a doua şi au confiscat-o pentru că aveau ştiinţa să facă politică. (...) Noi am învăţat politica la fără frecvenţă, ce politică ştiam eu atunci? Nu-mi predau politica delfinii nici în Atlantic, nici în Pacific”, a declarat Traian Băsescu, citat de Mediafax.


El a spus că Victor Ponta este ”exemplificarea perfectă a farseorului” şi că ”astfel de farisei sunt mai periculoşi decât înaintaşii lor care i-au crescut, Ion Iliescu sau Adrian Năastase, pentru că lumea riscă să îi crediteze datorită tinereţii lor”.

”Victor Ponta este exemplificarea perfectă a farseorului, a aceluia capabil să spună una la Houston, să spună alta la Beijing, unde să-şi manifeste simpatia pentru Partidul Comunist şi acelaşi care când se va întoarce de la Washington va condamna că o doamnă ca doamna Andronescu şi un domn ca domnul Nica sunt suspicionaţi de DNA. Tipul acesta de farisei sunt la fel de periculoşi pentru decmocraţie ca şi înaintaşii care i-au crescut, Ion Iliescu sau Adrian Năastase. Sunt mult mai periculoşi pentru că lumea riscă să-i crediteze datorită tinereţii lor şi marea problemă este că nu avem mijloace să explicăm populaţiei cât de toxică e generaţia de politicieni care s-a aşezat în siajul vechilor comunişti”, a mai spus preşedintele la Congresul Extraordinar al Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat, care are loc la un hotel din Poiana Braşov.

Ultimele Stiri
abonare newsletter