Politică

UDMR “testează” maine viabilitatea Coaliţiei

<p>Senatorul UDMR Gyorgy Frunda şi ministrul Laszlo Borbely au declarat că adoptarea legii minorităţilor nu mai poate fi tergiversată, iar Uniunea va avea o poziţie “foarte fermă” la şedinţa coaliţiei.</p>

 

Senatorul Gyorgy Frunda a explicat că UDMR trebuie să-şi reanalizeze poziţia la guvernare, având această obligaţie politică faţă de comunitatea maghiară. “Colegii mei care conduc în clipa aceasta UDMR au declarat că, dacă legea privind statutul minorităţilor naţionale nu va fi adoptată până la sfârşitul acestei sesiuni parlamentare, atunci UDMR va ieşi din această coaliţie guvernamentală”, a spus senatorul UDMR.


Şi ministrul Borbely a declarat că “în această lună şi jumătate, va fi demonstrată viabilitatea coaliţiei”. “Legea minorităţilor nu a făcut nici un pas înainte la Camera Deputaţilor şi va trebui să fie adoptată până la sfârşitul lunii iunie, la fel ca şi proiectul de lege pe care l-am propus pentru susţinerea IMM-urilor, care nu a ajuns încă în discuţia guvernului”, a declarat ieri şi ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

În urmă cu două luni, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a spus că prioritatea numărul unu a Uniunii este Statutul minorităţilor naţionale şi că, dacă există consecvenţă politică, proiectul poate fi adoptat foarte repede în Parlament, chiar şi prin asumarea răspunderii Executivului.

abonare newsletter