Politică

Boc trece PDL prin “sită”

<p><img src="documente/stories/05_mai/18_ziua/03-daniel buda emil boc consiliul de coordonare 308.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Boc: “Este nevoie de un filtru la PDL, nominalizările la unele funcţii publice nu au fost cele mai bune”. Clujeanul Daniel Buda şi Monica Macovei vor elabora un Cod Etic al PDL.</p>

 

Nominalizările PDL pentru anumite funcţii publice nu au fost în unele cazuri cele mai bune, iar întregul partid a avut de suferit din acest motiv, fiind necesar ca pe viitor să existe un “filtru” care să avizeze astfel de numiri, a declarat liderul PDL, premierul Emil Boc.


“Este nevoie să existe un filtru prealabil, care să avizeze din punct de vedere profesional şi al integrităţii astfel de numiri”, a spus la postul public de televiziune Emil Boc, citat de Mediafax.

PDL va face, în curând, sub coordonarea prim-vicepreşedintelui Gheorghe Flutur, o evaluare a numirilor făcute la propunerea partidului în funcţiile publice, iar Monica Macovei şi Daniel Buda vor elabora un Cod etic al formaţiunii, a declarat şi vicepreşedintele PDL Sever Voinescu. Voinescu a adăugat că s-a stabilit ca pe viitor numirile să fie mai atent analizate “din punct de vedere al profesionalismului şi al integrităţii”.


Deputatul a spus că PDL îşi asumă că în anumite situaţii a greşit în nominalizarea unor persoane care aveau probleme de integritate şi de profesionalism.

Sever Voinescu a mai spus că BPN a decis ca vicepreşedintele Monica Macovei şi preşedintele Comisiei de Integritate, deputatul clujean Daniel Buda, să elaboreze în termen de 30 de zile, un proiect de Cod etic al partidului.

abonare newsletter