Politică

Monica Macovei, la Cluj: Ceilalţi candidaţi la preşedinţie se tem de un independent

Europarlamentarul Monica Macovei, candidat independent la preşedinţie, consideră că românii îşi doresc un independent, lucru care îi sperie pe ceilalţi candidaţi.

„Românii au nevoie de un candidat independent, nu de un om al partidelor. Vreau să fiu preşedintele românilor, nu al partidelor. Sunt garanţia că România va merge înainte, nu cum va fi dacă vor fi aleşi Ponta sau Iohannis. Acest oraş minunat este afectat de corupţie din bani publici, sunt bani care pot fi alocaţi pentru pentru investiţii sau sănătate. Nu fac jocul nimănui, doresc doar ca România să meargă pe direcţia Vest. Ponta vrea parteneriat strategic cu China, eu vreau cu Statele Unite“, a declarat astăzi, la Cluj Monica Macovei.

În urmă cu câteva luni, Monica Macovei a demisionat din PDL şi a decis să candideze independent la preşedinţia României. Chiar dacă nu are un partid în spate, Macovei nu se teme de această „aparentă slăbiciune“. „Această aparentă slăbiciune de a nu a avea un partid în spate este tocmai puterea mea. Vin tineri la mine care îmi spun că nu îi interesează ideologiile, ci îşi doresc normalitate. Autostrăzile nu sunt nici de stânga, nici de dreapta, nici medicamentele nu sunt de stânga, nici de dreapta“, a mai declarat Macovei.


De asemenea, Macovei a vorbit din nou despre lupta împotriva corupţieij, referindu-se şi la cazurile de la Cluj.

„Avem un preşedinte de consiliu judeţean la Cluj, avem un fost primar, avem pe cineva de la Inspectoratul Şcolar. Şi acest oraş minunat este afectat de corupţie şi de hoţie, iar banii aceştia sunt bani din buzunarele noastre, ale tuturor, pe care puteam să-i investim în educaţie, în sănătate, în pensii. Dacă nu era hoţia din banii publici, clujenii mergeau deja pe autostradă până la Viena“,  a mai spus Monica Macovei.


Monica Macovei s-a aflat astăzi la Cluj pentru a se întâlni cu simpatizanţii şi pentru a aduna semnături pentru depunerea candidaturii la preşedinţie. La conferinţa de presă a participat şi unul dintre fondatorii PMP, fostul vicepreşedinte al partidului, clujeanul Adrian Papahagi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter