Politică

ACL depune o MOŢIUNE DE CENZURĂ împotriva Guvernului Ponta

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis a anunţat vineri că ACL depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta, acuzând că, prin promovarea unor acte normative se urmăreşte fraudarea alegerilor prezidenţiale.

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis şi preşedintele PDL Vasile Blaga. Sursă foto: obiectiv.info Preşedintele PNL, Klaus Iohannis şi preşedintele PDL Vasile Blaga. Sursă foto: obiectiv.info

Potrivit  preşedintelui PNL, documentul a fost depus la Parlament. Klaus Iohannis a precizat că moţiunea de cenzură este semnată de 171 de parlamentari.

Conform articolului 113 din Constituţie, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.


Moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii. Moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

Dacă moţiunea de cenzură a fost respinsă, deputaţii şi senatorii care au semnat-o nu mai pot iniţia, în aceeaşi sesiune, o nouă moţiune de cenzură, cu excepţia cazului în care Guvernul îşi angajează răspunderea în Parlament.

Ultimele Stiri
abonare newsletter