Politică

Sprijin portughez pentru „Cluj-Napoca – Capitală Culturală Europeană 2020”

<p /><img src="documente/stories/05_mai/16_ziua/05 ambasador portugalia.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Ambasadorul Portugaliei, Antonio Antas de Campos, a fost plăcut surprins de Cluj-Napoca.

 

Cluj-Napoca şi-a mai câştigat un susţinător în vederea candidaturii la titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2020. Este vorba despre ambasadorul Portugaliei în România, Antonio Antas de Campos, care a vizitat Clujul la finalul săptămânii trecute şi care a avut o întâlnire cu primarul Sorin Apostu. Aflat pentru prima oară la Cluj-Napoca, ambasadorul portughez a fost plăcut surprins de aspectul oraşului şi s-a declarat un susţinător al proiectului „Cluj-Napoca 2020 - Capitală Culturală Europeană”. De asemenea, amabasadorul Portugaliei s-a interesat de posibilităţile creşterii schimburilor economice între cele două ţări. „Este o onoare pentru mine să mă aflu în oraşul dumneavoastră. Am realizat că avem foarte multe lucruri în comun, nu doar în ceea ce priveşte limba, dar şi în ceea ce priveşte modul de viaţă. Suntem fericiţi că avem investitori portughezi aici, dar cred că se poate şi mai bine. Sper ca în 2020, când Cluj-Napoca va fi capitală culturală europeană, să fiu şi eu aici”, a declarat Antonio Antas de Campos după întâlnirea cu primarul Clujului.


La ora actuală, în Cluj-Napoca locuiesc 27 de cetăţeni portughezi. În ceea ce priveşte investiţiile străine din oraş, zece companii provin din Portugalia. „Am discutat în primul rând cu domnul ambasador probleme legate de Cluj-Napoca ca şi pol investiţional din România, dar şi despre candidatura oraşului nostru pentru obţinerea titlului de Capitală Culturală Europeană în 2020. Ne bucurăm de faptul că Excelenţa Sa şi-a arătat suportul pentru acest proiect al nostru”, a afirmat şi primarul Sorin Apostu.           M.O.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter