Politică

Emil Boc a câştigat un nou mandat la preşedinţia PDL

<p><img src="documente/stories/05_mai/14_ziua/emil-boc3-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Preşedintele PDL, Emil Boc, a câştigat astăzi un nou mandat la şefia partidului, la finalul primei zile a Convenţiei Naţionale a democrat-liberalilor.</p>

 

Liderul PDL Emil Boc a declarat că simte o mare responsabilitate faţă de colegii de partid şi faţă de români, adăugând că nu este vremea de şampanie.
”Vă mulţumesc pentru încrederea acordată. Simt o mare onoare şi o imensă responsabilitate pe care prin votul dumneavoastră în această seară mi-aţi acordat-o mie. Sunt convins că nici eu şi nici echipa pe care o veţi desemna mâine nu vă va dezamăgi. Simt o mare responsabiltate şi în raport cu românii, să resimtă în perioada următoare prosperitatea din buzunarele lor. Simt o mare responsabilitate faţă de dumneavoastră stimaţi colegi. (...) Este o victorie a PDL, nu este vreme de şampanie. Toţi împreună pentru România”, a declarat Emil Boc.

Delegaţii prezenţi la Convenţia Naţională a Partidului Democrat Liberal, care se desfăşoară la Palatul Parlamentului, au votat pentru alegerea viitorului preşedinte al formaţiunii, între Theodor Paleologu, Emil Boc şi Vasile Blaga.

Potrivit preşedintelui Comisiei de numărare a voturilor, Sulfina Barbu, voturile exprimate au fost de 1.411, valabil exprimate - 1.391, voturi nule 20. Theodor Paleologu a fost votat de 24 dintre delegaţi, Emil Boc de 868 de delegaţi şi Vasile Blaga de 499 de delegaţi PDL.

Totodată, Daniel Buda a devenit preşedintele Comisiei de Integritate, Statut şi Litigii, fiind votat de 874 de delegaţi, în timp ce Marian Jean Marinescu a fost votat de 521 de delegaţi.

Votul a fost secret cu ştampilă, cu trei buletine de vot.


Ultimele Stiri
abonare newsletter