Politică

Cine sunt candidaţii pentru posturile „mai mici” din PDL?

<p />La Convenţia PDL din 14-15 mai, Emil Boc, Vasile Blaga şi Theodor Paleologu candidează pentru cea mai înaltă funcţie din PDL.

Pentru cele patru posturi de prim-vicepreşedinţi s-au înscris în competiţie şapte democrat-liberali: trei din tabăra Boc - Roberta Anastase, Gheorghe Flutur, Teodor Baconschi, trei din gruparea lui Blaga - Sorin Frunzăverde, Cristian Boureanu şi Constantin Ostaficiuc, plus Theodor Paleologu.

Pentru celelalte funcţii de conducere ale partidului - cea de secretar general şi cea de vicepreşedinţi - s-au înscris trei, respectiv 39 de candidaţi. Astfel, preşedintele Organizaţiei Buzău, Cezar Preda, susţinător al lui Blaga, şeful filialei Bistriţa-Năsăud, Ioan Oltean, semnatar al moţiunii lui Boc, şi preşedintele Organizaţiei de Femei a PDL, deputatul Sulfina Barbu, se vor bate pentru fotoliul de secretar general al PDL. Pentru funcţia de secretar executiv şi-au depus candidaturile 34 de democrat liberali. De asemenea, pentru Convenţia Naţională ce va avea loc la Palatul Parlamentului vor exista 15 secţii de votare şi 26 de urne.


Alegerea preşedintelui Partidului Democrat Liberal în cadrul Convenţiei Naţionale, din 14 mai, se va face pe bază de vot secret în ordine alfabetică, potrivit unei decizii de miercuri a Comisiei de Organizare a Convenţiei. Potrivit Agerpres, preşedintele de Organizare, Sulfina Barbu, a declarat că decizia a fost luată în urma consultării celor trei candidaţi la şefia partidului, şi practic înseamnă definitivarea discuţiilor purtate în Biroul Permanent al PDL şi în comisie cu privire la procedura votului. Alegerea acestei modalităţi de vot, a explicat Sulfina Barbu, a fost făcută pentru ca timpul alocat să fie folosit cât mai eficient.

 


Caseta

Băsescu, invitat la Convenţia PDL


 

Congresul Partidului Democrat Liberal din 14 mai va reuni, pe lângă cei peste 1.400 de membri de partid, şi reprezentanţi ai partidelor din Coaliţie. Preşedintele Comisiei pentru organizarea Convenţiei Naţionale a PDL, Sulfina Barbu, a declarat că partidul l-a invitat pe preşedintele Traian Băsescu la Convenţia Naţională din 14 mai, dar că până azi şeful statului nu confirmase prezenţa. Totodată, la Convenţia Naţională a PDL au mai fost invitaţi preşedinţii partidului din Coaliţie, iar din partea Partidului Popular European (PPE) a fost invitat secretarul executiv pe domeniul relaţii internaţionale.


 

abonare newsletter