Politică

Amânare în procesul pentru deşeuri

<p /><img src="documente/stories/05_mai/13_ziua/04 radu bica rp.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Instanţa a fixat următorul termen de judecată pe 18 mai.

Procesul deschis de Consiliul Judeţean Cluj pentru atacarea deciziei Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) privind licitaţia pentru centrul de deşeuri a fost amânat la primul termen, care a avut loc miercuri.

„La primul termen care a avut loc în data de 11 mai s-a decis amânarea cu o săptămână pentru studierea documentelor depuse la dosar. Aşadar, următorul termen va fi în data de 18 mai”, a precizat purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean, Victor Popa. Vă reamintim că administraţia judeţeană a hotărât la începutul lunii trecute să atace în instanţă decizia CNSC potrivit căreia ar fi trebuit reevaluată oferta consorţiului Hidroconstrucţia, Iridex Group şi Argif Proiect, declarat câştigător al licitaţiei pentru construirea noului centru de deşeuri al Clujului. „


Am decis, vom merge în instanţă. După cum am observat, motivele pentru care ni se cere să reevaluăm oferta celor de la Hidroconstrucţia sunt puerile şi, prin urmare, trag concluzia că cei de la CNSC sunt rău intenţionaţi. Ni s-a cerut să verificăm din nou documentele de calificare, mai precis capitolul care vizează experienţa similară a uneia dintre firmele membre a consorţiului desemnat câştigător. Dacă s-ar fi constatat că cei din comisia de evaluare au greşit cu ceva, trebuia să ni se spună concret ce, nu să vină cu asemenea lucruri puerile”, a explicat Radu Bica la momentul luării deciziei de a merge în instanţă. Valoarea totală a proiectului “Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Cluj” ajunge la 76,4 milioane de euro, finanţarea provenind în principal din fonduri europene.

Investiţia ar trebui finalizată până în luna decembrie 2012. Proiectul cuprinde atât construirea unui Centru de Management Integrat al Deşeurilor, cât şi trei staţii de transfer la Huedin, Gherla şi Mihai Viteazu, închiderea depozitelor neconforme din judeţ şi achiziţionarea de echipamente pentru colectarea deşeurilor menajere şi achiziţionarea de unităţi de compostare individuală.

Ultimele Stiri
abonare newsletter