Politică

Românii nu au încredere în Executiv

<p><img src="documente/stories/05_mai/12_ziua/08 multime de oameni pe strada eroilor rp 5.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Aproape 70% dintre români cred că lucrurile merg într-o direcţie greşită în ţară.</p>

 

Peste jumătate dintre români (69%) consideră că lucrurile merg într-o direcţie greşită în ţară, iar 9% consideră contrariul, potrivit unui sondaj de opinie naţional realizat de Institutul Român de Studii Sociale (IRSS), făcut public ieri. Potrivit aceluiaşi sondaj, 20% dintre cei chestionaţi sunt de părere că în România lucrurile merg într-o direcţie nici bună, nici greşită. Un procent de 38% dintre români cred că în România lucrurile vor sta la fel peste un an, 36% au opinat că mai rău, iar 17% că acestea vor sta mai bine.


În ceea ce priveşte încrederea în instituţii publice, 83% dintre români au o încredere mică sau foarte mică în Guvern iar 90% au o încredere mică sau foarte mică în Parlament. De asemenea, un procent de 82% dintre români au o încredere mică sau foarte mică în preşedinţie.

Un procent de 74% dintre români au o atitudine nefavorabilă sau foarte nefavorabilă faţă de preşedintele Traian Băsescu, 65% au această atitudine faţă de Crin Antonescu, 76% faţă de Emil Boc, 65% faţă de Victor Ponta, 66% privind Cristian Diaconescu, 56% referitor la Mugur Isărescu, 67% faţă de Vasile Blaga, 82% referitor la Gigi Becali, 79% privind Corneliu Vadim Tudor, 67% privind Dan Diaconescu şi 77% faţă de Elena Udrea.


Sondajul a fost realizat în perioada 4 - 14 aprilie, pe un eşantion de 2.000 de persoane de 18 ani şi peste această vârstă, fiind reprezentativ pentru populaţia adultă neinstituţionalizată a României, cu o eroare de reprezentativitate de plus sau minus 2,2%.

Ultimele Stiri
abonare newsletter