Politică

Terase noi în Piaţa Muzeului

<p><img src="documente/stories/05_mai/12_ziua/03 terasa piata muzeului rp.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Trei noi terase vor apărea în acest an în zona Pieţei Muzeului, pe lângă cele trei care existau până acum.</p>

 

Comisia de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism (CTATU) şi-a dat azi  acordul pentru amenajarea noilor terase. Proiectul pentru Piaţa Muzeului prevedea amplasarea mai multor terase, însă doar trei au fost aprobate într-o primă etapă şi licitate în anul 2008. Reprezentanţii municipalităţii au explicat că s-a decis în acest an dublarea numărului teraselor, în principal ca urmare a cererilor venite de la firme, dar şi pentru că se încearcă o amenajare simetrică a zonei. „Am promis că vom veni cu aceste noi terase după ce la şedinţa Comsiei de Urbanism de săptămâna trecută am avut o solicitare pentru o terasă nouă în Piaţa Muzeului, într-un spaţiu ciudat. Vor fi aşadar trei noi terase, strict în zona Pieţei Muzeului”, a arătat primarul Sorin Apostu.


 

Se testează şi zona I.M. Klein – Potaissa


În aceeaşi şedinţă de ieri, urbaniştii şi-au dat acordul şi pentru amplasarea unei terase pe strada I.M. Klein, în zona dintre strada Potaissa. „Este în regulă. Vom testa zona respectivă şi licităm închirierea de spaţii abia anul viitor, când vor fi gata lucrările la zidul Cetăţii. Prima dată trebuie să vedem dacă se încadrează bine cu ceea ce înseamnă conceptul pietonal din zonă şi să decidem inclusiv ce dimensiuni trebuie să aibă terasele”, a explicat primarul. În data de 20 mai, Primăria clujeană va licita primele terase din Piaţa Muzeului, dar şi cele nouă terase ce vor apărea de-a lungul Canalului Morii, în zona pietonală nou creată Andrei Şaguna.Vă reamintim că în şedinţa CTATU de săptămâna trecută s-a aprobat amenajarea de terase şi pe străzile Universităţii şi Victor Babeş.           M.O.


 

abonare newsletter