Politică

Cătăniciu a demisionat din PNL. Pleacă la Tăriceanu

Deputatul de Cluj Steluţa Cătăniciu, vicepreşedinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, a demisionat din PNL şi s-a înscris în Partidul Liberal Reformator.

Cătăniciu a declarat că prin decizia de a demisiona din PNL îşi menţine poziţia de a fi împotriva fuziunii cu PDL, opinie pe care a exprimat-o şi la Congresul PNL din 28 iunie.

„Din păcate, prin fuziunea cu PDL s-a renunţat la fuziunea bunului simţ, de care oricum PNL se rătăcise în ultimul timp, prin noi înşine a devenit verde înrourat şi în scurt timp se va renunţa şi la semnificaţia celor 139 de ani de istorie liberală, greu de purtat în spate dacă nu crezi în aceste valori“, a afirmat Steluţa Cătăniciu, citată de Mediafax.


Aceasta a spus că a intrat în PNL în anul 2007 şi a purtat „cele mai grele bătălii politice împotriva PDL la Cluj“, precizând că, la înscrierea sa în PNL, nu şi-a închipuit că „principiile pot fi negociate“.

„Rămân liberal, cu valorile liberale pe care le preţuiesc şi alături de cei care respectă aceste valori”, a adăugat deputatul clujean.


Un alt parlamentar a demisionat din PNL, din aceleaşi motive. Senatorul de Timiş Petru Ehegartner a s-a înscris, la rândul său, în partidul lui Tăriceanu.

Preşedintele interimar al Partidului Liberal Reformator, deputatul Graţiela Gavrilescu, a precizat că prin adearea celor doi parlamentari la noua fomaţiune politică numărul senatorilor şi deputaţilor depăşeşte 30.


Grupul liberal din jurul lui Călin Popescu Tăriceanu urmează să preia Partidul Național al Mediului, înființat în urmă cu un an și care are sediul într-un apartament din Brașov, pentru a-i schimba numele în Partidul Reformator Liberal, cu ocazia unui congres organizat în 1-2 august.

Ultimele Stiri
abonare newsletter