Politică

Traian Băsescu: Discuțiile despre CAS nu au avut succes. Guvernul, incompetent să prezinte niște cifre

Președintele Traian Băsescu a declarat, luni, după consultările purtate cu premierul Victor Ponta și ministrul Finanțelor Ioana Petrescu la Cotroceni, că au fost consultări fără de succes, cei doi reprezentanți ai Guvernului prezentându-se doar cu o abordare politică.

”Nu prea am avut succes, trebuie să recunosc. Asta din ceea ce-mi pare a fi incompetența Guvernului, care nu a reușit să-mi prezinte niște cifre și de unde ar veni ele pentru ca deficitul crescut la fondul de pensii cu circa 5 miliarde după calculele Prezidenției, 5,5 miliarde după calculele Consiliului Fiscal. Nu au avut argumente cifrice care să mă facă mai liniștit”, a declarat șeful statului, potrivit b1.ro.

Acesta a explicat că cei doi reprezentați ai Executivului au venit nepregătiți, făcând doar afirmații politice în cadrul acestei întâlniri.

”S-a venit doar cu o afirmație. Reducerea CAS va scoate la suprafață munca la negru, reducerea CAS stimulează înființarea de noi locuri de muncă. Argumente extrem de volatile. Nu știu cum se poate spune că reducerea CAS creează noi locuri de muncă, atâta timp cât ai bani europeni pe care nu îi tragi pentru a crea locuri de muncă. Am întrebat care sunt cifrele legate de creșterea locurilor de muncă, mi s-a spus doar că au crescut cu 78.000 de locuri noi, dar nu mi s-a spus câte s-au pierdut”, a continuat Traian Băsescu.

Acesta a spus că a discutat cu ”o echipă foarte nepregătită”.

”Nu au fost în stare să-mi dea explicațiile de care aveam nevoie, mă așteptam ca doamna ministru să vină cu o foaie A4 pe care să-mi spună de unde vin banii”, a conchis acesta.

Întrebat dacă va trimite legea înapoi în Parlament, președintele Băsescu a spus că va lua o decizie după ce va vorbi cu reprezentanții mediului de afaceri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter