Politică

Klaus Iohannis vrea să îl înlăture pe Crin Antonescu din lupta pentru alegerile prezidențiale

Klaus Iohannis vrea să-l înlăture pe Crin Antonescu din lupta pentru fotoliul de la Cotroceni. Potrivit jurnaliştilor de la Știripesurse.ro, în PNL se fac jocuri pentru ca noul preşedinte al liberalilor să scape de contracandidatul său.

Totul prin intermediul unui sondaj rapid menit să decidă candidatul la alegerile prezidențiale. Unul bazat pe încredere, în care Iohannis ar câştiga detaşat în faţa fostului preşedinte PNL.

Deşi a fost ales preşedinte PNL cu o majoritate covârşitoare de voturi, Klaus Iohannis şi-ar fi dat seama că are nevoie de mai mult pentru a putea controla 100% partidul. Şi anume înlăturarea lui Crin Antonescu din cursa pentru alegerea prezidenţiabilului, arată jurnalistii de la stiripesurse.ro. Un sondaj în acest sens a fost deja comandat de PNL, însă surse din partid spun că liderul liberalilor a cerut în mod expres unul fulger.

"A cerut imperativ sondaj realizat într-o săptămână și i-a zis lui Mihalache, că el se ocupă de sondaje, să facă pe dracu în patru. Nu s-a putut, pentru că nicio casă de sondare nu a vrut și nici în partid nu a picat prea bine ideea”, au declarat surse din PNL care spun că Iohannis ar fi preferat varianta unui sondaj telefonic tocmai pentru a tranşa cât mai repede lupta cu Antonescu.

Şi asta pentru că un astfel de studiu măsoară doar încrederea de care se bucură politicienii, iar la acest capitol fostul lider PNL este cu mult în urma lui Iohannis.

Numai că surpriză, liberalii nu ar fi fost de acord cu propunerea preşedintelui PNL, semn că Antonescu se mai bucură încă de o oarecare susținere în interiorul partidului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter