Politică

Daniel Buda: „Victor Ponta şi Daniel Constantin doresc transformarea României într-o piaţă de desfacere a produselor din alte ţări!“

Preşedintele PDL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, solicită ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, precum şi autorităţilor competente, să îşi precizeze de urgenţă poziţia faţă de interzicerea de către Elveţia a importului de carne de porc din România.

Daniel Buda subliniază că este inadmisibil ca autorităţile române să nu aibă o poziţie până în acest moment cu privire la un subiect „extrem de sensibil, care afectează interesele economice ale României“.

„După ce săptămâna trecută Federaţia Rusă a luat decizia de a interzice importurile de carne de vită din România invocând, în mod netemeinic, boala vacii nebune, iată că o altă ţară din Europa interzice importul de carne de porc, pe motivul febrei porcine africane, poziţia ministerului fiind din nou inexistentă, ceea ce poate crea dezechilibre pe piaţa produselor din carne de porc. Atrag atenţia asupra faptului că România a început să devină în ultima vreme ţinta unui atac din partea a unor ţări din Europa, atac menit să restrângă capacitatea de export a produselor alimentare.        


Stăm şi ne întrebăm, şi nu doar retoric, dacă Victor Ponta şi Daniel Constantin doresc ca România să devină doar o ţară în care alţi producători să îşi valorifice produsele“, spune liderul PDL Cluj.

abonare newsletter