Politică

Parcare nouă cu barieră în Piaţa Mihai Viteazu

<p><img src="documente/stories/05_mai/10_ziua/05 parcare piata mihai viteazul agentia cfr rp 9 mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" /></p> <p>Lucrătorii firmei Diferit au început ieri lucrările la amenajarea unei noi parcări cu barieră în centrul Clujului.</p> <p>Lucrările au început ieri şi vor dura 15 zile.</p>

Parcarea va fi situată în Piaţa Mihai Viteazu, în zona din faţa agenţiei CFR. Astfel, după modelul parcărilor cu barieră create anul trecut în Pieţele Unirii şi Cipariu, Primăria clujeană va da în folosinţă peste 15 zile o nouă astfel de parcare.

 


Noua parcare din Piaţa Mihai Viteazu va pune la dispoziţia clujenilor 71 de locuri de parcare, costul investiţiei fiind de 48.700 de lei. „Vrem ca cei care vin la terasele ce vor fi create de-a lungul Canalului Morii să aibă o parcare la dispoziţie. O parcare la sol este mai uşor accesibilă decât parkingul suprateran deja existent în zonă. Sunt sigur că şi această parcare va fi la fel de profitabilă ca şi cea din Piaţa Unirii. La modul cum a mers parcarea din Piaţa Unirii, la câteva luni după inaugurare ne-am amortizat investiţia. Probabil că la fel va fi şi aici, până la finalul anului ne vom scoate toţi banii”, a declarat primarul Sorin Apostu cu ocazia începerii lucrărilor de amenajare a noii parcări. El a mai precizat că prin decizia de refacere a parcării din zona agenţiei CFR se vor dubla practic locurile de parcare.

 


Se dublează locurile de parcare

 


„Înainte existau 32 de locuri de parcare aici şi încasam banii de pe trei abonamente. În afara faptului că se dublează locurile de parcare, cu siguranţă că noua investiţie va aduce şi bani Primăriei. Am decis să facem astfel de investiţii doar în zonele unde ştim exact că banii se vor recupera în timp record. Deocamdată, după opinia mea personală, cred că o altă parcare cu barieră nu se justifică”, a mai spus primarul, făcând referire la anunţul făcut de municipalitate în luna martie, când se specifica că în zona Pieţei Mihai Viteazu vor fi amenajate două parcări cu barieră.

Sistemul de parcare închisă cu bariere va fi furnizat de Aluterm Group, la fel ca şi în cazul parcărilor din Unirii şi Cipariu, firmă cu care Primăria are încheiat un contract de mentenanţă, procedura fiind de negociere. Programul de funcţionare al noii parcări va fi non-stop, iar tarifele sunt cele stabilite prin HCL nr. 400/2010, respectiv 2 lei/oră şi 9,5 lei/zi.



abonare newsletter