Politică

Blaga: Numele partidului după fuziune, ultimul lucru pe care îl vom limpezi. Nu am dat niciun mandat

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a precizat, luni, că de o lună spune că numele viitorului partid care va rezulta din fuziunea cu PNL este ultimul lucru care trebuie limpezit şi că "numele partidului poate fi PNL, PDL sau un alt nume".

"Am declarat că numele partidului poate fi PNL, PDL sau un alt nume. Eu declar lucrurile astea de o lună de zile, dar este ultimul lucru, important, foarte important pe care îl vom limpezi, până atunci sunt lucruri mult mai importante de făcut", a precizat Vasile Blaga.

El a arătat că nu a dat niciun mandat nimănui.


"Nu am dat niciun mandat nimănui ca să discute lucrurile acestea, pentru că nu puteam să-l dau, nu poate să-l dea nici măcar Consiliul Naţional de Coordonare, el poate fi dat mandat doar pe fuziuni, poate la Convenţia Naţională, o vom convoca la un moment dat", a precizat Blaga.

El a arătat, referitor la declaraţiile liberalilor, că trebuie ţinut cont "de emoţia unui congres".


"Trebuie să ţinem cont de emoţia unui congres şi de toate. Eu sunt preşedintele partidului şi atunci când îmi propun ceva ştiu când să intervin şi când să nu intervin", a mai spus Vasile Blaga, care crede pe de altă parte că explicaţiile pe care le-a dat Klaus Iohannis după congres "sunt suficiente".

"Eu cred, pe de altă parte, că explicaţiile domnului Iohannis sunt suficiente", a spus Blaga.


Vasile Blaga a mai declarat că de o lună spune, în legătură cu fuziunea, că "sunt foarte multe lucruri de rezolvat", arătând că crearea unui partid de centru-dreapta nu este numai pentru a crea alternativă la PSD, ci şi pentru a crea un program pentru români.

"Nu gândim numai alegerile prezidenţiale, gândim şi alegerile generale. De aceea facem şi acest mare partid de centru-dreapta şi va trebui să avem şi un proiect al preşedintelui", a mai spus Blaga.

Etichete: pdl pnl vasile blaga
abonare newsletter