Politică

UPDATE: Clujeanul Ioan Rus a fost numit oficial ministru al Transporturilor

Ceremonia de învestire în funcţia de ministru al Transporturilor a clujeanului Ioan Rus a avut loc miercuri, 26 iunie 2014, la ora 20.00, la Palatul Cotroceni. Noul ministru al Transporturilor a fost avertizat de către preşedintele statului, Traian Băsescu, că are informaţii despre acte de corupţie la contractarea autostrăzii Comarnic-Braşov

Update: Ioan Rus a fost numit ministru al Transporturilor

Ioan Rus a citit jurământul şi apoi a dat mâna cu preşedintele.

Băsescu, lui Rus: Am informaţii de acte de corupţie la autostrada Comarnic-Braşov


Preşedintele Traian Băsescu i-a spus, miercuri, la Cotroceni, noului ministru al Transporturilor, Ioan Rus, să fie atent la premisele contractării Autostrăzii Comarnic-Braşov, precizând că, din informaţiile sale, deja s-au produs acte de corupţie.

"Atenţionez că mergeţi într-un minister cu probleme. Acolo ar trebui să fiţi atent în mod deosebit la premisele de contractare a Autostrăzii Comarnic-Braşov. Din informaţiile mele, deja s-au produs acte de corupţie. De asemenea, s-au contractat studii de fezabilitate de circa 50 de milioane de euro, care nu vor mai fi valabile, cea mai mare parte din ele, în 2 ani. Dar s-au găsit nişte firme cărora să li facă cadouri. Am rugămintea să verificaţi cu atenţie lucrurile acestea înainte de a vă asuma derularea mandatului", i-a spus Băsescu lui Rus, după ce acesta a depus jurământul ca ministru al Transporturilor, relatează Mediafax.


Ponta: Băsescu nu ştie că autostrăzile nu stau în Ministerul Transporturilor, e mai bătrân

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la finalul evenimentului în care preşedintele i-a spus noului ministru Ioan Rus să fie atent la contractarea autostrăzii Comarnic-Braşov, că autostrăzile "nu stau în Ministerul Transporturilor" şi că Traian Băsescu nu ştie acest lucru, fiind "mai bătrân".


După ceremonia de învestire a lui Ioan Rus la conducerea Ministerului Transporturilor, preşedintele Traian Băsescu nu a dat mâna cu premierul Victor Ponta, ci doar cu vicepremierul Gabriel Oprea şi cu noul ministru.

Ulterior, premierul s-a dus la consilierii prezidenţiali şi a dat mâna cu ei, spunând: "Nu stau în Ministerul Transporturilor autostrăzile. Nu ştie. E mai bătrân". Apoi Ponta a părăsit Salonul Ambasadorilor, unde a avut loc ceremonia.


Decretele înlocuiri lui Şova cu Rus, publicate în Monitorul Oficial

Decretele prin care se ia act de demisia lui Dan Şova din funcţia de ministru al Transportului şi Ioan Rus este numit la şefia ministerului, semnate de preşedintele Traian Băsescu, au fost publicate, miercuri, în Monitorul Oficial, iar Preşedinţia nu a făcut niciun anunţ oficial.

Ultimele Stiri
abonare newsletter