Politică

Traian Băsescu: Niciodată nu am avut cu fratele meu vreo discuție cu privire la sprijinirea lui Sandu Anghel în procesele sale

Președintele Băsescu a afirmat, joi, că nu a avut niciodată vreo intervenție în procesele lui Sandu Anghel și nici n-a discutat vreodată cu fratele său despre o eventuală sprijinire a interlopului.

„Niciodată nu am avut cu fratele meu vreo discuție cu privire la sprijinirea lui Sandu Anghel în procesele sale. Există suspiciunea intervenției mele în derularea justiței. Fac un apel public la orice polițist, procuror și judecător care a fost implicat în procesele lui Sandu Anghel, dacă a existat vreo intervenție a mea în anchetă sau în decizia justiției, să o facă public”, a spus Traian Băsescu.

„Mi se pare că fratele meu s-a implicat într-o zonă cu oameni în care nu ar fi trebuit să se implice. În 10 ani nu am făcut nico intervenție pentru nimeni în justiție. Nu voi face nicio intervenție la nicio instituție pentru fratele meu, este major,  este responsabil pentru faptele lui și dacă va fi considerat vinovat, va trebui să răspundă în fața legii. Nu îl acuz decât de anturajul în care a intrat”, a adăugat președintele.

Traian Băsescu spune că așteaptă decizia justiției în acest caz, însă a punctat faptul că dacă trebuie să aleagă între a-și apăra fratele public și consolidarea justiției, optează pentru a doua situație.

„Sper ca varianta fratelui meu să fie cea reală, dar voi crede doar varianta justiției. Regret faptul că fratele meu s-a implicat în acest caz, dar sunt convins că justiția va scoate la iveală adevărul”, a mai spus Traian Băsescu.

„Între nevoia firească de a-ți apăra fratele și consolidarea justiției, aleg consolidarea justiției”, a încheiat președintele.


Antena 3 a făcut publice, miercuri seară, înregistrări audio-video în care apar Mircea Băsescu şi un membru al familiei lui Bercea Mondial.

Înregistrările au fost difuzate în prezenţa lui Pavel Abraham, avocatul fiului lui Bercea Mondial, care a afirmat că familia acestuia a decis să le facă publice în contextul unor "suspiciuni cu privire la seriozitatea cu care se face ancheta" legată de plângerea pe numele lui Mircea Băsescu, pentru un presupus trafic de influenţă.

Mircea Băsescu a declarat ulterior că președintele Traian Băsescu nu are "niciun fel de legătură" cu relaţia sa cu membrii familiei Anghel şi că imaginile video difuzate de postul Antena 3 sunt scoase din context, iar înregistrările ar sprijini starea de fapte prezentată de el în plângerea penală pentru șantaj.

abonare newsletter