Politică

Un senator PSD sugerează că Antonescu a luat şpagă de la Uioreanu şi că Băsescu ştia

Senatorul PSD Liviu Marian Pop a susţinut luni, într-o scrisoare deschisă adresată fostului lider PNL Crin Antonescu şi preşedintelui Traian Băsescu, că cei doi au avut o întâlnire în cadrul căreia „conducătorului liberalilor i s-au adus la cunoştinţă că există probe şi înregistrări incriminatoare referitoare la mita de la preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu".

Întâlnirea "de grad zero", cum a numit-o Pop, ar fi avut loc pe 10 februarie.

Fostul ministru Liviu Pop susţine că la întâlnire s-ar fi discutat despre dosarul de şpagă al lui Uioreanu.


"Avem informaţii clare că preşedintele Băsescu a avut o întâlnire de grad zero în data de 10 februarie anul curent cu domnul Antonescu, în care conducătorului liberalilor i s-au adus la cunoştinţă că există probe şi înregistrări incriminatoare referitoare la mita de la preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu. Scopul a fost unul singur, se pare că Băsescu i-a cerut lui Antonescu să se retragă de la prezidenţiale, vehiculând varianta Ponta - preşedinte, Antonescu - premier, scenariu care reiese din declaraţiile lui Băsescu de a doua zi.(...). Domnule Antonescu, e adevărat ca vi s-a cerut retragerea din cursa prezidenţialelor în schimbul creării unei drepte unite sub conducerea lui Băsescu? Domnule Băsescu, recunoaşteţi că i-aţi asigurat protecţie lui Antonescu în acest dosar?", se arată în comunicatul semnat de Liviu Pop.

Social-democratul a mai spus luni, că informaţiile le are din surse prezidenţiale.


"Informaţiile sunt din zona Administraţiei prezidenţiale, că nu le am din altă sursă", a susţine Pop.

Mai mult, fostul ministru este de părere că "de acolo a început să se clatine USL".


Pentru a clarifica situaţia, Pop le-a cerut celor doi să spună dacă într-adevăr a avut loc întâlnirea.

"Lucrul acesta e puţin legat legat de ce s-a întâmplat a doua zi, pe 11 februarie, când Traian Băsescu zicea că nu mai vede tandemul Ponta-Antonescu, ci pe Antonescu premier şi Ponta preşedinte", a mai spus Liviu Pop.


Crin Antonescu a clasificat scrisoarea senatorului PSD Liviu Pop drept o “mizerie”.

“Nu am nici cea mai mică legătură cu dosarul Uioreanu, cu ce a făcut sau nu a făcut", a declarat fostul lider PNL. „Sub nicio formă nu am avut discuții de acest gen cu Traian Băsescu”, a mai spus Antonescu.


Crin Antonescu l-a somat pe Liviu Pop “să producă cea mai mică probă sau să ne indice surse”.

“Ceea ce face domnul Pop nu este să pună o întrebare, este o diversiune de cea mai joasă speță”, a mai spus Crin Antonescu.

Horea Uioreanu este arestat pentru fapte de corupţie. Preşedintele CJ Cluj este urmărit penal luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la spălare de bani.

Horea Uioreanu, aflat la primul mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, este membru al PNL din 1990, iar pentru o perioadă a condus filiala municipală Cluj-Napoca a PNL, apoi a fost vicepreşedinte al organizaţei judeţene.

Pe 14 septembrie 2013, Horea Uioreanu a candidat la funcţia de preşedinte al PNL Cluj, dar alegerile au fost anulate, în 20 septembrie, de conducerea centrală a PNL, nemulţumită de modul în care acestea au fost organizate, iar Horea Uioreanu a fost numit preşedinte interimar al filialei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter