Politică

Consilierii locali PNL cer demisia liderului organizaţiei municipale, Ioan Petran. Cum le răspunde acesta?

Consilierii locali PNL cer demisia liderului de la municipiu, Ioan Petran, pentru rezultatele „ruşinoase“ de la alegerile europarlamentare. Solicitarea acestora vine după ce ieri deputatul Adrian Oros şi primarul din Floreşti, Horea Şulea, au cerut demisia liderului de la judeţ, Horea Uioreanu.

„Solicităm demisia de onoare a domnului Ioan Petran.

Vicepreşedintele PNL Klaus Johannis şi-a depus demisia de onoare asumându-și eșecul de a nu fi atins ținta de 20% la europarlamentarele de duminică.


Reamintim faptul că noi, consilierii locali ai PNL Cluj-Napoca, am atras în nenumărate rânduri atenția că nu este cazul să se facă alegeri pentru stabilirea  președinților de organizații municipale de cartier înaintea alegerilor europarlamentare. Tocmai pentru a nu nemulțumi și a nu antagoniza membrii de partid și a-i fărâmița în tabere aflate în competiție internă, în momentul în care era nevoie numai de mobilizare și unitate.

Cu toate acestea, Ioan Petran, președintele PNL Cluj-Napoca, punându-și propriul interes în detrimentul interesului general al partidului, a declanșat aceste alegeri cu scopul de a-și securiza poziția deținută pentru viitoarele alegeri. În momentul în care era nevoie de o organizație puternică și motivată, aceste alegeri făcute în pripă au avut doar darul de a transmite atât membrilor cât și electoratului că ar avea de a face cu o organizație dezbinată și măcinată de lupte pentru putere. Din această cauză s-a ajuns la demobilizarea atât a membrilor cât și a electoratului PNL Cluj-Napoca. S-a văzut și în modul dezastruos în care s-a purtat ulterior campania pentru europarlamentare, campanie luată copios în derâdere de către mass media locală.


Ioan Petran a preluat o organizație puternică care obținuse votul și încrederea a peste  25% dintre clujeni și pentru micuțul său interes, a coborât-o la 9,5%.

Având în vedere scorul ruşinos obţinut de PNL Cluj-Napoca, la alegerile europarlamentare, grupul consilierilor locali ai PNL Cluj, cerem ca Ioan Petran să-și asume responsabilitatea rezultatului dezastuos obtinut la alegerile europarlamentare și să-și dea demisia de onoare“.  


Solicitarea este semnată de grupul Consilierilor Locali  ai PNL: Giacomo  Dreoni,  Ovidiu Florian, Doru Stoica, Dan Tarcea.

Petran nu demisionează


Liderul PNL Cluj-Napoca Ioan Petran nu intenţionează să demisioneze din funcţia de lider al organizaţiei municipale a PNL, aşa cum i-au solicitat în ultimele zile mai mulţi colegi de partid.

În opinia acestuia, răspunderea ar trebui să fie comună. „Se va face o analiză a implicării acestor consilieri în campania electorală mâine şi se va lua o decizie. Sancţiunile vor putea merge până la retragerea sprijinului politic. Funcţia de consilier local este una dintre cele mai mari funcţii administrative, iar ei trebuie să fie solidari cu mine“, a spus Petran.


                                                                                                                                 

Ultimele Stiri
abonare newsletter