Politică

Norica Nicolai şi Horea Uioreanu nu vor refacerea USL

Norica Nicolai candidatul PNL la alegerile europarlamentare și Horea Uioreanu preşedintele PNL Cluj au declarat duminică seara după primele rezultate ale voturilor că în opinia loc PNL-ul a obținut 19% la europarlamentare.

Norica Nicolai Norica Nicolai

Norica Nicolai şi Horea Uioreanu estimează că partidul a obținut 19% din opțiunile de vot ale alegătorilor la europarlamentare. Cei doi au menționat că nu au încredere în estimările exit-poll-urilor, care pot fi contradictorii.

“Declaraţiile liderilor PSD sunt foarte interesante şi aşteptăm o tentativă a PSD de a destrăma PNL. Victor Ponta va ieşi şi ne va spune că USL trăieşte în continuare. PNL nu a fost şi nu este un partid anexă, nu vom fi anexa PSD niciodată. Suntem principalul partid al dreptei, principala obligaţie este să fim alături de români. Această manipulare a funcţionat, a încercat PSD să ne alăture lui Traian Băsescu, noi nu suntem un partid oportunist, suntem mulţi oameni verticali în acest partid. De mâine probabil vom lua nişte decizii organizatorice şi să ne gândim la o strategie de campanie, strategie coerentă, permanentă şi solidă faţă de PSD care încearcă să ocupe tot palierul politic. Ce nu a reuşit Adrian Năstase poate va reuşi Ponta”, a precizat Norica Nicolai.


Acesta a mai precizat că Mircea Diaconu nu este un eşec al PNL.
“Este un eşec al statului de drept, noi ca partid credem că e oligatoriu să respectăm hotărârile judecătoreşti. ANI şi ÎCCJ au înregistrat o înfrângere”, a conchis Nicolai.

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică seară, că de luni liderii PSD sunt dispuşi să se aşeze la masă cu liderii PNL care doresc refacerea USL, spunând că ar trebui să plătească cei care au jucat la poker soarta Uniunii şi au pierdut la cacealma.
"De mâine suntem dispuşi să ne aşezăm la masă cu liderii PNL care cred în USL pentru a porni de acolo de unde am lăsat proiectul început în 2012. Este o mână întinsă pe care sunt convins că foarte mulţi o aşteaptă, este întinsă fără niciun fel de dorinţă de a profita de acest moment", a spus Ponta.


Comentând rezultatul euroalegerilor, Ponta a spus: "Cred că a fost un mesaj din partea alegătorilor, pentru cei care au jucat la poker soarta USL, sau a propriului partid, care au pierdut la această cacialma şi cred că trebuie să îşi asume cu siguranţă responsabilitatea".

Antonescu, nicio vorbă despre demisie

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, nu comentează estimările rezultatului alegerilor europarlamentare conform exit-poll-urilor, spunând că despre rezultate se va vorbi mâine, poate şi la noapte şi face apel la reprezentanţii PNL în secţiile de votare să fie vigilenţi.


Crin Antonescu declarase, în mai multe rânduri, că dacă PNL obţine sub 20% la europarlamentare va demisiona de la şefia partidului. PNL este creditat cu un scor sub 15% potrivit exit-poll-urilor publicate după euroalegerile de duminică.
Alianţa PSD - UNPR - PC ar obţine 16 mandate în Parlamentul European, PNL - 6, PDL - 4, UDMR - 3, PMP - 2, unul revenindu-i independentului Mircea Diaconu, conform unei simulări bazate pe rezultatele exit-poll-ului CURS - Avangarde difuzat duminică seară de TVR.

Ultimele Stiri
abonare newsletter