Politică

Chartere noi de pe aeroportul Cluj, spre destinaţii de vacanţă

<p>Din această lună clujenii pot zbura spre Analza şi Tunis, iar din iunie spre Bodrum, Hurghada, Heraklion şi Constanţa.</p> <p />

Şase noi curse vor fi introduse de pe aeroport în lunile mai şi iunie, spre destinaţii din Grecia, Tunisia, Turcia şi  Egipt, au anunţat ieri reprezentanţii Consiliului Judeţean.

 


Astfel, în luna mai vor fi introduse două curse charter, una spre Antalya şi una spre Tunis. Pe lângă aceste destinaţii, în luna iunie, de pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca vor fi introduse alte patru noi curse charter, spre Bodrum, Hurghada, Heraklion şi Constanţa. În luna iunie zborurile spre Antalya vor avea o frecvenţă de 12 ori pe săptămână.

„La fel ca în fiecare an, aeroportul vine în întâmpinarea nevoilor clujenilor şi a pasagerilor proveniţi din zonele deservite de către noi, prin încercarea de a diversifica oferta de zboruri. Ne apropiem de intrarea în sezonul estival şi ştim că, la fel ca şi în anii trecuţi, foarte mulţi locuitori din întreaga Transilvanie vor apela la serviciile oferite de către aeroportul clujean. Sunt curse care deservesc destinaţii care au deja tradiţie din punctul de vedere al planificării vacanţelor şi concediilor din timpul verii. În acelaşi timp ne bucură prezenţa unor firme noi de transport aerian, care au ales aeroportul nostru ca partener pentru operarea acestor zboruri”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe.


Noile curse sunt operate de companiile Corendon, Tunisair Express, Air Bucharest, Nesma Airlines, Aegean Airlines şi Medallion Air.

În ceea ce priveşte numărul de pasageri de pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca, vă reamintim că acesta a crescut în primele trei luni ale acestui an cu 3% faţă de perioada similară a anului trecut. Astfel, în primele trei luni din acest an au fost înregistraţi 223.373 de pasageri, faţă de 216.529 pasageri în primele trei luni din 2010.


Anul trecut, aeroportul clujean a înregistrat, pentru prima dată, peste un milion de pasageri şi o creştere cu 23% a numărului de pasageri faţă de anul anterior. M.O.

abonare newsletter