Politică

E.On Gaz a „ciuruit”, din nou, strada Republicii

<p><img src="documente/stories/05_mai/04_ziua/groapa lucrare eon gaz asfalt spart str republicii rp 10.jpg" border="0" style="float: left; margin: 5px;" />În ciuda avertismentelor Primăriei, compania furnizoare de gaz continuă să spargă străzile.</p> <p />

După ce Primăria municipiului Cluj-Napoca a expediat, la finalul săptămânii trecute, o scrisoare oficială destinată conducerii companiei E.On AG din Germania, respectiv directorului general Johannes Tyessen, în încercarea de a rezolva problema spargerilor “fără sfârşit” a străzilor din oraş, compania de gaz au spart din nou câteva străzi din oraş.

 


Astfel, la începutul săptămânii o nouă groapă “marca” E.On a apărut pe strada Republicii, în zona Grădinii Botanice, iar ieri a fost spartă şi strada Avram Iancu.

“Din păcate, cei de la E.On au continuat să spargă străzile din Cluj-Napoca şi după ce a fost trimisă scrisoarea în Germania. Pentru ultimele spargeri nu au fost aplicate încă amenzi”, a precizat pentru monitorul purtătoarea de cuvânt a municipalităţii, Oana Buzatu.


 

Record de spargeri
pe strada Republicii


 

E.On Gaz a spart anul trecut de 14 ori strada Republicii, iar în anul 2011, până în data de 27 aprilie, au fost înregistrate 18 spargeri pe aceeaşi stradă.


“Vă rugăm să aveţi în vedere o analiză atentă a situaţiei existente în municipiul Cluj-Napoca, atât din punct de vedere al lucrărilor de reparaţii reţele de distribuţie gaze naturale, cât mai ales din punctul de vedere al lucrărilor de înlocuire a reţelelor cu durata de viaţă depăşită, expirată ori la care s-au detectat avarii repetate. În particular, vă rugăm să vă gândiţi la înlocuirea completă a reţelei de pe strada Republicii, date fiind avariile repetate semnalate în această zonă”, a transmis Primăria conducerii companiei E.On din Germania.

 


E.On: “Facem investiţii”

 

La rândul lor, reprezentanţii companiei furnizoare de gaz din România susţin că numărul mare de spargeri are legătură directă cu planurile de investiţii pentru anul în curs. “Începând cu data de 2 februarie a.c., compania E.On Gaz Distribuţie a informat oficial de mai multe ori autorităţile locale cu privire la planul de investiţii pentru anul în curs, în vederea corelării lucrărilor de reabilitare a reţelei de gaz cu alte lucrări specifice derulate în municipiu. Numai proiectele de reabilitare, fără să luăm în calcul proiectele de extinderi ale reţelei din Cluj-Napoca, vizează în principal înlocuirea de conducte şi branşamente în lungime de peste 50 de kilometri cu conducte noi, de polietilenă, cu o rezistenţă şi durată de viaţă superioară, valoarea investiţiilor fiind de peste 23 de milioane de lei”, se specifică într-un comunicat al companiei. Reprezentanţii E.On nu au formulat deocamdată un punct de vedere vizavi de recentele spargeri ale străzilor Republicii şi Avram Iancu.

 

Amendaţi sau nu de Poliţie?

 

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj au explicat pentru Monitorul că poliţia poate aplica sancţiuni în cazul spargerilor efectuate direct pe carosabil de companiile de utilităţi dacă acestea nu au fost semnalizate sau delimitate corespunzător. Purtătoarea de cuvânt a IPJ Cluj, Gina Pop, nu a putut preciza deocamdată dacă cei de la E.On Gaz au fost amendaţi în urma spargerilor repetate din ultima perioadă.

abonare newsletter