Politică

INSCOP: Electoratul l-ar prefera pe Iohannis candidat la prezidențiale, în locul lui Antonescu

Un sondaj INSCOP efectuat în perioada 1-7 mai arată că 37,9% din alegători cred că Klaus Iohannis ar fi cel mai potrivit candidat la președinție din partea PNL. Doar 22,8% apreciază că Crin Antonescu ar fi cel mai bun candidat liberal.

În plus, potrivit sondajului INSCOP, dintre potențialii candidați care ar putea intra în turul doi al alegerilor prezidențiale, Klaus Iohannis este cel mai apropiat de Ponta. Astfel, în cazul unei confruntări Ponta-Iohannis, liderul PSD ar obține 51,7% din voturi, iar prim-vicepreședintele PNL - 48,3%.

Actualul premier ar câștiga confortabil toate celelate confruntări în turul doi, arată INSCOP. În cazul în care Crin Antonescu ar intra în turul doi, Ponta ar beneficia de 58,9% din voturi, iar liberalul doar 41,1%.


Între Mihai Răzvan Ungureanu și  Victor Ponta, social-democratul ar obține 56,6%, iar președintele FC doar 43,4%. Studiul INSCOP a evaluat și o confruntare între directorul SIE, Teodor Meleșcanu, și premier, caz în care Ponta ar lua 63,7%, iar Meleșcanu doar 36,3%.

INSCOP a măsurat și opțiunile pentru turul I al prezidențialelor, Victor Ponta obținând 41,7%, în creștere cu circa patru procente, din ianuarie până acum. Crin Antonescu ar lua doar 20,7%, de la începutul anului el scăzând cu aproximativ 8%.


Mihai Răzvan Ungureanu a crecut cu 3%, din ianuarie până acum, ajungând la 17,1% din opțiunile de vot. Candidatul PDL, Cătălin Predoiu, rămâne aproximativ constant la circa 8%.

abonare newsletter