Politică

Delegaţie UEFA, în inspecţie pe „Cluj Arena”

<p><img src="documente/stories/05_mai/05_ziua/vizita santier stadion cluj arena rp 52.jpg" border="0" style="float: left; margin: 5px;" />O echipă de inspectori ai UEFA se va afla astăzi la Cluj-Napoca pentru a inspecta viitoarea arenă sportivă a judeţului.</p> <p> </p>

 

„Construirea viitorului stadion se află într-o fază foarte avansată, ceea ce le va permite oficialilor UEFA şi FRF să facă observaţiile pertinente în vederea viitoarei licenţieri a arenei. Oricum, noi construim viitoarea arenă la standardele cerute atât de FRF, cât şi de forurile fotbalistice internaţionale”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Radu Bica. Delegaţia UEFA va ajunge la Cluj-Napoca în jurul orei 11, urmând ca la ora 18 să se deplaseze cu avionul spre Bucureşti.


La ora actuală, lucrările la noul stadion „Cluj Arena” au ajuns la faza de realizare a suprafeţei de gazon. Suprafaţa de joc pe care se vor desfăşura competiţiile sportive va fi prevăzută cu un sistem de drenaj principal, transversal, din 10 în 10 m, şi cu un sistem de drenaj secundar, longitudinal, la fiecare 1,5 m. De asemenea, gazonul va avea un sistem de irigaţii performant, complet automatizat, identic cu cel folosit la Campionatul Mondial de Fotbal din Africa de Sud, ediţia 2010, atât în ceea ce priveşte tehnologia folosită (sistem american Rain Bird), cât şi în ceea ce priveşte poziţionarea.

abonare newsletter