Politică

Emil Boc îi răspunde lui Ponta. Ce a greșit premierul în sesizarea către CCR

Întrebat cum comentează afirmaţia premierului Victor Ponta potrivit căreia în sesizarea la Curtea Constituţională împotriva şefului statului va fi inclus şi un citat din Emil Boc, fostul premier a declarat pentru Mediafax că purtarea unui tricou cu sigla unui partid de către preşedinte nu reprezintă un conflict juridic de natură constituţională între preşedinte şi Guvern.

“Victor Ponta a greşit procedura de sesizare a CC cu privire la preşedintele României. De ce a greşit? CC nu soluţionează conflicte politice dintre preşedinte şi premier, ci doar conflicte juridice de natură constituţională între Guvern şi preşedinte. Or, purtarea unui tricou cu sigla unui partid de către preşedinte nu reprezintă un conflict juridic de natură constituţională dintre preşedinte şi Guvern, poate fi, cel mult, un conflict politic între preşedinte şi premier, dar CC nu poate fi atrasă pe terenul confruntărilor politice, pentru că nu ea nu soluţionează conflicte politice”, a spus Boc.

Potrivit acestuia, CC a soluţionat un conflict juridic de natură constituţională în trecut, în cazul unei remanieri guvernamentale în care preşedintele refuza numirea unui ministru propus de premier.


 

abonare newsletter