Politică

Noua Republică merge la Curtea de Apel, în privinţa europarlamentarelor

Noua Republică a contestat la Curtea de Apel sentinţa Tribunalului Bucureşti în dosarul ce are ca obiect decizia Biroului Electoral Central (BEC) de a respinge candidatura partidului la alegerile pentru Parlamentul European.

Reprezentanţii Noii Republici subliniază că partidul lor s-a înscris  la  BEC, cu 32 de candidați și 226.000 de semnături.

Astfel, aceştia arată că BEC recunoaște valabilitatea a peste 220.000 de mii din care anulează 38.000 pe motiv de neregularități în ce privește forma.


„Așadar, Noua Republică nu e în situația altor partide, noi am depus peste 220.000 de semnături valabile.

6.900 au fost anulate fiindcă sumarul listei nu era același cu numărul de poziții din listă. Abuziv, BEC a anulat listele în totalitate. Era necesar să se scadă doar numărul de poziții greșite.


Problema mai gravă din punctul nostru de vedere o reprezintă faptul ca BEC a anulat peste 32.000 semnături valide deoarece formularul nu cuprindea, pentru a doua oară, numele și prenumele persoanei care a întocmit lista“, se arată într-un comunicat de presă.

Reprezentaţii Noii Republici mai arată că deși Legea 33/2007 – Legea privind alegerile europarlmentare, lege organică, nu prevede sancțiunea anulării listei decât pentru lipsa declarației pe propria răspundere a persoanei care întocmește lista, BEC-ul a decis o sancțiune nelegală, prevalându-se de norme formale excesive care au fost sancționate și în trecut de instanțe.


„Am contestat Decizia BEC la Tribunalul Bucuresti. Împotriva sentinței Tribunalului București, pronunțată în 05.05.2014, am declarat apel la Curtea de Apel Bucuresti.

Tribunalul Bucuresti întârzie nepermis de mult cu redactarea hotărârii de respingere a contestației noastre dar, noi am depus deja la Curtea de Apel un apel motivat, urmând doar să aducem completări  referitoare la adresa sentinței Tribunalului, dacă aceasta reține și alte aspecte în afara celor deja menționate de BEC.


Sperăm ca, asemeni cazului Oprescu din 2008 și cel al Partidului Forța Civică în 2009, Curtea de Apel să întoarcă deciziile Tribunalului Bucuresti“, spune Adela Mîrza, vicepreşedinte Noua Republică.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter