Politică

Pe „Cluj Arena” s-au montat primele scaune

<p /><img src="documente/stories/04_aprilie/27_ziua/primele-scaune-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Scaunele au fost testate chiar de preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe.

Primele două scaune au fost montate pe noul stadion “Cluj Arena” la finalul săptămânii trecute, urmând ca alte 200 să fie montate în cursul acestei săptămâni.

 


Scaunele au fost realizate de către Chimica Orăştie, după modelul celor de pe Allianz Arena din Munchen. La montarea primelor scaune a asistat şi preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe, alături de reprezentanţii consorţiului care construieşte “Cluj Arena”.

 


Cel mai ieftin stadion construit de la zero

 


„Sunt primele scaune aduse, care vor mai suporta retuşuri în funcţie de cum vor fi instalate. Construcţia stadionului merge bine, din punctul nostru de vedere într-un an şi jumătate, cât s-a lucrat, rezultatele şi preţul sunt spectaculoase. Este cel mai ieftin stadion construit de la zero în Europa şi calitatea lui va fi la standarde internaţionale”, a declarat Alin Tişe. El a mai explicat că s-a preferat încheierea unui contract cu o firmă din România pentru că scaunele vor fi mai uşor de înlocuit în cazul în care vor fi distruse de către suporteri.

 


Scaunele, realizate de Chimica Orăştie

 


Scaunele realizate de Chimica Orăştie pentru stadionul din Cluj sunt din plastic, rabatabile, cu un cadru metalic în exterior. “Scaunele sunt realizate printr-o tehnologie de turnare, astfel încât să se evite, în urma vandalismelor, apariţia de muchii tăietoare. Este o tehnologie destul de uzitată pe noile stadioane, iar scaunele nu pot fi demontate uşor de persoanele neavizate. Aceste scaune sunt fabricate în totalitate în România şi sunt garantate 15 ani”, a explicat Vasile Lazăr, manager divizie matriţerie la Chimica Orăştie.

În ceea ce priveşte culoarea scaunelor, aceasta va fi în patru nuanţe diferite de gri, de la gri mai deschis până la gri mai închis. În total, gradenele stadionului vor fi dotate cu 28.437 de scaune, la care se adaugă alte 1.537 de locuri VIP, diferenţiate pe trei clase – business, standard şi VIP. De asemenea, vor exista şi 227 de scaune penru presă, care vor avea spătar, cotiere şi planşetă pliabilă în mâner. În ceea ce priveşte fotoliile VIP, acestea nu vor fi realizate de Chimica Orăştie, ci vor fi importate, intrucât fabrica nu lucrează cu piele.

 

Clujenii s-au înghesuit să viziteze stadionul

 

În a doua zi de Paşte, clujenii s-au înghesuit să viziteze şantierul noii arene, Consiliul Judeţean organizând o acţiune de tip porţi deschise pentru a permite curioşilor să vadă stadiul construcţiei stadionului. Astfel, în jur de 3.000 de clujeni au luat cu asalt şantierul “Cluj Arena”, curioşi să vadă cum au evaluat lucrările. Cu această ocazie, vizitatorii au testat şi cele două scaune montate deja.

 

 

 

abonare newsletter