Politică

Peste 450 de maghiari, aşteptaţi să voteze la Consulatul General al Ungariei la Cluj-Napoca

Peste 450 de cetăţeni maghiari sunt aşteptaţi, duminică, să voteze la Consulatul General al Ungariei la Cluj-Napoca pentru alegerile parlamentare din ţara vecină. Primele persoane au venit încă de la ora 6.00, când s-au deschis urnele.

"Avem 459 de persoane care au cerut şi s-au înscris să voteze, duminică, la Consulatul General al Ungariei din Cluj. Este vorba despre persoane care au domiciliul stabil în Ungaria, dar şi despre cetăţeni maghiari care nu au domiciliul stabil. Sunt diverse categorii de cetăţeni maghiari, oameni de afaceri, studenţi, turişti dar şi preoţi din Cluj, care au putut să se înscrie până în 29 martie pentru a vota duminică la consulat. Până la ora 10.00 au votat circa 13 la sută din cele 459 de persoane, primele trei fiind prezente încă de la ora 6.00, când s-au deschis urnele. Pentru votul prin corespondenţă s-au adunat până acum peste 22.000 de buletine de vot din tot Ardealul care au fost aduse la noi şi pe care le-am trimis la Budapesta. Aşteptăm şi astăzi să mai vină cetăţeni maghiari pentru votul prin corespondenţă", a declarat Magdo Janos, consulul general al Ungariei la Cluj-Napoca.

Potrivit acestuia, buletinele de vot depuse în urne de cei care vor vota duminică la consulat se vor trimite, luni, la Budapesta. Secţia de votare de la Consulatul General al Ungariei din Cluj-Napoca este deschisă între orele 6.00 -19.00.


Ungurii votează, duminică, pentru un nou Parlament, într-un scrutin în care toate sondajele prezintă ca învingător partidul lui Viktor Orban.

Potrivit sondajelor, partidul Fidesz al lui Viktor Orban nu poate pierde, fiind creditat cu 46-51% din voturi, devansând cu mult alianţa de stânga care ar urma să obţină 21-31% din voturi. Partidul Jobbik (extremă dreapta), antisemit şi împotriva romilor, care şi-a schimbat imaginea cu un anumit succes, este creditat cu 15-21% din intenţiile de vot.

Etichete: viktor orban ungaria
abonare newsletter