Politică

Traian Băsescu, la dezbaterea PMP: Procesele de descentralizare trebuie continuate doar dacă există finanţare

Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, în cadrul dezbaterii PMP, că procesul de descentralizare ar trebui continuat doar în condițiile în care există finanțare pentru ele și că ceea ce s-a făcut până acum este suficient pentru primari.

”Esenţa nu mai este continuarea descentralizării, ci finanţarea a ceea ce s-a descentralizat deja. Procesele de descentralizare trebuie continuate numai în măsura în care există şi finanţare. În momentul de faţă, pentru primării, descentralizarea este suficientă. Educaţia şi sănătatea sunt la comunitate”, a subliniat șeful statului.

”Ceea ce vrea să facă domnul Dragnea este riscant. Cum ne putem imagina un guvern care are responsabilitatea politicilor de sănătate, dacă el a transferat direcţia de sănătatea la Consililul Local. Nu face decât cacafonie”, a explicat el.


”Răspunsul plecă din Constituţie, România este stat unitar. Nu putem crea din Consiliile judeţene, tot atâtea insule de autoritate, doar pentru că vrem să punem acolo oamenii cuiva. Consiliul Judeţean este ca să vadă de problemele judeşene şi de asta există direcţii de sănătate, ca să menţină direcţia cu centul, nu cu cei de la CJ”, a subliniat Băsescu.

”S-a făcut un transfer consistent de atribuţii şi responsabilităşi, dar statul trebuie să îşi conserve dreptul de a verifica, de a constata, de a sancţiona”, a arătat șeful statului, conform B1 TV.

abonare newsletter