Politică

Emil Boc, la dezbaterea PMP: Politicienii câteodată trebuie să facă ceea ce trebuie pentru România

Fostul premier Emil Boc a afirmat, sâmbătă, la dezbaterea PMP din Capitală, că există momente când politicienii trebuie să facă ceea ce trebuie pentru România.

Parafrazându-l pe Churchill, Emil Boc a declarat că politicienii, câteodată trebuie să facă ceea ce trebuie pentru România, pentru economia sa, iar actuala guvernare stă pe pilonii guvernării 2009-20011. "Rolul meu este să vorbesc în primul rând ce înseamnă administrarea locală", a spus Boc. "Actualul guvern face exact ceea ce face şi guvernul Tăriceanu, nu profită de creşterea economică şi nu face reforme structurale", a subliniat Boc.

"Aici amintesc ceea ce spunea Churchill, la un moment dat, e adevărat el se referea la o guvernare naţională, dar se poate aplica şi cu privire la guvernare locală, el spunea că nu e suficient să facem tot ce putem, câteodată trebuie să facem şi ceea ce trebuie, iar preşedintele României cred că a fost primul care a făcut acest lucru în parteneriat cu Guvernul, în perioada 2009-2010", a arătat Emil Boc, potrivit Mediafax.


El a apreciat că actuala guvernare "stă pe pilonii economici şi pe reformele structurale promovate în perioada 2009-2011 de Guvern împreună cu preşedintele României".

Emil Boc a vorbit despre rolul administraţiei locale şi despre democraţie, arătând că democraţia şi Uniunea Europeană sunt soluţia, şi nu cauza problemelor.


Fostul premier a citat din nou din Churchill arătând că democraţia nu e perfectă, este cea mai proastă formă de guvernământ exceptându-le pe toate celelalte, dar altă formă mai bună nu s-a inventat.

De asemenea, Boc le-a spus primarilor simpatizanţi ai Fundaţiei Mişcarea Populară că un filosof spunea că "democraţia nu te duce în Rai, dar măcar te ajută să nu cazi în Iad".

abonare newsletter