Politică

Emil Boc, la dezbaterea PMP: Politicienii câteodată trebuie să facă ceea ce trebuie pentru România

Fostul premier Emil Boc a afirmat, sâmbătă, la dezbaterea PMP din Capitală, că există momente când politicienii trebuie să facă ceea ce trebuie pentru România.

Parafrazându-l pe Churchill, Emil Boc a declarat că politicienii, câteodată trebuie să facă ceea ce trebuie pentru România, pentru economia sa, iar actuala guvernare stă pe pilonii guvernării 2009-20011. "Rolul meu este să vorbesc în primul rând ce înseamnă administrarea locală", a spus Boc. "Actualul guvern face exact ceea ce face şi guvernul Tăriceanu, nu profită de creşterea economică şi nu face reforme structurale", a subliniat Boc.

"Aici amintesc ceea ce spunea Churchill, la un moment dat, e adevărat el se referea la o guvernare naţională, dar se poate aplica şi cu privire la guvernare locală, el spunea că nu e suficient să facem tot ce putem, câteodată trebuie să facem şi ceea ce trebuie, iar preşedintele României cred că a fost primul care a făcut acest lucru în parteneriat cu Guvernul, în perioada 2009-2010", a arătat Emil Boc, potrivit Mediafax.


El a apreciat că actuala guvernare "stă pe pilonii economici şi pe reformele structurale promovate în perioada 2009-2011 de Guvern împreună cu preşedintele României".

Emil Boc a vorbit despre rolul administraţiei locale şi despre democraţie, arătând că democraţia şi Uniunea Europeană sunt soluţia, şi nu cauza problemelor.


Fostul premier a citat din nou din Churchill arătând că democraţia nu e perfectă, este cea mai proastă formă de guvernământ exceptându-le pe toate celelalte, dar altă formă mai bună nu s-a inventat.

De asemenea, Boc le-a spus primarilor simpatizanţi ai Fundaţiei Mişcarea Populară că un filosof spunea că "democraţia nu te duce în Rai, dar măcar te ajută să nu cazi în Iad".

Ultimele Stiri
abonare newsletter