Politică

1,1 mil. euro pentru spaţiul din jurul Cluj Arena

<p /><img src="documente/stories/04_aprilie/21_ziua/04-alin-tise-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Consilierii judeţeni au aprobat ieri studiul de fezabilitate privind amenajările exterioare ce se vor executa în cadrul proiectului noului stadion „Cluj Arena”.

O parte dintre amenajări vor fi provizorii, până la finalizarea sălii polivalente din vecinătatea „Cluj Arena”.

 


Valoarea amenajărilor a fost evaluată la 1,1 milioane de euro cu TVA, proiectul fiind realizat de biroul de proiectare Dico&Ţigănaş. „Se propune un spaţiu public care să atragă populaţia, care să intre în circuitul public ca zonă de întâlnire. Astfel, se propun spaţiile de promenadă cu zone largi pietonale, spaţii verzi ample, mobilier şi iluminat de foarte bună calitate”, se arată în proiect. Amenajările exterioare vor prespune lucrări permanente pe o suprafaţă de 14.760 mp şi lucrări de amenajări provizorii pe 9.540 mp.

 


Gata în trei luni

 


Deşi iniţial s-a dorit impunerea unui termen de cinci luni de zile pentru realizarea amenajărilor din jurul stadionului, la propunerea consilierului PSD Dănuţ Canta, termenul de execuţie a fost redus la trei luni.

Preşedintele forului judeţean, Alin Tişe, a explicat că şantierul viitoarei săli polivalente de lângă stadion va fi izolat în aşa fel încât să nu producă disconfort spectatorilor care vor veni pe „Cluj Arena”. „Zona şantierului de la sala polivalentă va fi izolată cu un gard înalt care va proteja şi împotriva prafului”, a menţionat Tişe.


Pe lista creditorilor Nisco


 

Tot în şedinţa de ieri, consilierii judeţeni au decis să se înscrie pe lista creditorilor în procedura de insolvenţă deschidă de BRD împotriva Nisco Invest, societatea care ar fi trebuit să ridice mall-ul Akademia Center de pe Victor Babeş. Consiliul Judeţean trebuie să recupereze în momentul de faţă de la Nisco Invest în jur de 570.000 de lei, reprezentând redevenţa neplătită. „În momentul de faţă suntem ţinuţi de prevederile legii privind insolvenţa, aşa că nu putem decât să ne înscriem pe lista de creditori”, a subliniat preşedintele Alin Tişe.

 

 

 

abonare newsletter