Politică

Ponta le transmite liberalilor mesaje „de dragoste“

După ce a început să schimbe prefecţi, subprefecţi şi şefi de deconcentrate în teritoriu, Ponta lansează acum mesaje împăciuitoare la adresa liberalilor.

Premierul Victor Ponta continuă să le facă declarații „de dragoste“ liberalilor. După ce luni seara Crin Antonescu a spus că refacerea USL nu reprezintă o intenţie serioasă și i-a transmis acestuia că adversarul PNL este PSD, Ponta a postat pe Facebook un mesaj în care a susţinut că se bazează în continuare pe toți militanții și votanții PNL care „nu uită cine este adversarul României".

Declaraţiile lui Ponta privind refacerea USL nu reprezintă o intenţie serioasă, ci „doar jocuri pentru a mai câştiga câteva voturi sau câteva dezertări“, a susţinut Antonescu, în replică.


Mesajele social democraţilor

Postarea de pe Facebook a premierului a fost al doilea mesaj de acest fel transmis liberalilor. Luni Ponta declara că are „credinţa“ că după alegerile din 25 mai PNL ar putea reveni alături de PSD. El le-a cerut colegilor săi de partid să rămână în relaţii bune cu liberalii. Ponta a mai declarat că adversarii PSD sunt Traian Băsescu şi Elena Udrea şi totodată, că „bătălia principală“ va dura până pe 16 noiembrie, data celui de-al doilea tur de scrutin al prezidenţialelor. Astfel de declaraţii au fost făcute şi în cursul săptămânii trecute, de către Liviu Dragnea care spunea că PSD speră în continuare în refacerea USL, precum şi de către preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu.  

Liberalii nu vor vota niciodată PSD!

Liberalii clujeni susţin că din punctul lor de vedere, lucrurile sunt deja „bătute în cuie“, prin ieşirea PNL de la guvernare.  „Nu este puţin lucru să ieşi de la guvernare, să treci de la putere în opoziţie, este până la urmă o chesiune de caracter. USL s-a rupt, iar aceste declaraţii sunt de prost gust. Nu cred nici măcar că PSD va câştiga ceva cu aceste declaraţii, pentru că alegătorii PNL nu vor vota niciodată cu PSD. În ce priveşte atragerea unor liberali în partid, şi dacă ar fi aşa, ar fi un procent nesemnificativ“, a declarat liderul PNL Cluj-Napoca, Ioan Petran.


Acelaşi lucru îl subliniază şi liderul PNL Cluj, Horea Uioreanu. „PNL a ieşit de la guvernare, în ciuda gândurilor bune exprimate de premier… Ne bucură aceste gânduri bune transmise de Victor Ponta, că îşi doreşte să rămână în relaţii bune cu liberalii, dar din punctul nostru de vedere lucrurile sunt clare. Am ieşit de la guvernare, acum suntem în opoziţie“, a comentat liderul PNL Cluj, Horea Uioreanu.

Primele victime ale ruperii USL

În ciuda mesajelor împăciuitoare ale social democraţilor, săptămâna trecută au început să „zboare“ primii prefecţi şi subprefecţi din funcţii, în mai multe judeţe din ţară. Aceasta deşi liberalii şi social democraţii declaraseră că vor să colaboreze în teritoriu. Şi la Cluj ar putea avea loc schimbări la nivelul conducerii judeţului, fiind posibil ca UDMR să primească postul de subprefect al judeţului Cluj în urma negocierilor cu PSD. De altfel, la momentul ruperii USL, însuşi subprefectul Mihnea Iuoraş recunoştea că „dacă se urmează trend-ul“, ar putea fi schimbat din funcţie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter