Politică

Ştefan Cadar, patronul Fany, membru „discret“ în PNL Cluj-Napoca

Omul de afaceri Ştefan Cadar arestat preventiv pentru 30 de zile este membru PNL Cluj-Napoca din anul 2012. Liderii liberali clujeni se delimitează însă de acesta, spunând că între timp şi-a pierdut calitatea de membru de partid, din cauza neplăţii cotizaţiei.

Cadar, arestat preventiv pentru 30 de zile pentru mai multe fapte de corupţie, este membru PNL încă din luna noiembrie a lui 2012. El nu şi-a mai plătit cotizaţia din august anul trecut.

Cadar este din câte se pare un membru „discret“ al PNL Cluj-Napoca, de care nici măcar liderii nu îşi amintesc. „Nu-l cunosc personal. Are o adeziune din noiembrie  2012, dar din august 2013 nu şi-a mai plătit cotizaţia, astfel că şi-a pierdut calitatea de membru potrivit statutului partidului. Pe adeziunea sa scrie că a fost recomandat de Bogdan Costea“, a declarat Ioan Petran, preşedintele organizaţiei municipale a PNL. Potrivit statutului PNL, un membru îşi pierde calitatea de a face parte din structurile partidului, dacă nu îşi plăteşte cotizaţia la partid mai mult de şase luni.


Vă reamintim, în urmă cu câteva zile, judecătorii Tribunalului Cluj au decis ca omul de afaceri Ştefan Cadar, asociat la firma de transport Fany, care fusese reţinut de DNA pentru mai multe fapte de corupţie, să fie arestat preventiv pentru 30 de zile, iar soţia sa, Olezia Cadar, şi directorul Direcţiei Licenţe din cadrul Autorităţii Rutiere Române (ARR) Bucureşti, Daniela Dobrilă, au primit măsura arestului la domiciliu.

Din ordonanțele de reținere întocmite de procurori a rezultat că există date şi indicii temeinice privind săvârşirea unor fapte de corupţie în contextul derulării licitaţiei privind „Programul de transport public de persoane prin curse regulate în trafic judeţean pe anii 2014-2019“.


Astfel, la data de 29 noiembrie 2013, la nivel naţional s-a declanşat procedura de licitaţie pentru atribuirea traseelor cuprinse în programele judeţene de transport pentru perioada 01.01.2014-30.06.2019.

În contextul demarării procedurilor pentru licitarea atribuirii traseelor de transport judeţean de persoane, inculpații Cadar Eronim Ştefan şi Cadar Olezia, ar fi apelat la ajutorul inculpatei Dobrilă Daniela, pentru ca, prin prisma funcţiei deţinută de aceasta, să le înlesnească câştigarea unui număr cât mai mare de trasee, din cele scoase la licitaţia ce a debutat la finele lunii noiembrie 2013.


De asemenea, a mai rezultat că, tot la ajutorul inculpatei Dobrilă Daniela ar fi apelat pentru a obţine acte necesare câştigării procesului intentat împotriva Consiliului judeţean Cluj, în legătură cu scoaterea de la licitație a unor trasee din Zona Metropolitană Cluj.

S-a stabilit că, în vederea câştigării licitaţiei inculpatul Cadar Eronim Ştefan s-ar fi deplasat în perioada noiembrie – decembrie 2013, în mai multe rânduri, la Bucureşti pentru „a rezolva” din timp licitaţia, locuind efectiv, cu aceste ocazii, la inculpata Dobrilă Daniela.


Pentru sprijinul promis în câştigarea licitaţiei, inculpata Dobrilă Daniela ar fi acceptat şi ar fi primit de la cei doi oameni de afaceri, nemijlocit sau prin intermediari, bunuri şi bani cu titlu de mită: un autoturism, un televizor, boxe, suma de 10.000 lei, un mp3 player şi mai multe obiecte de îmbrăcăminte (valoarea totală fiind de cca 12.000 euro). De asemenea, în acelaşi scop de favorizare a firmei inculpaţilor, a rezultat că inculpata Dobrilă Daniela ar fi pretins de la soţii Cadar Eronim Ştefan şi Cadar Olezia remiterea a două calculatoare laptopuri marca Apple, în valoare de circa 3.500 de euro.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter